Najdi forum

Zanima me, ce imate kaksne izkusnje z Brintelixom in kaj so njegove prednosti v primeru z Ecytaro?

Hvala!

Pozdravljeni,

svojih izkušenj še nimam. Prednosti naj bi bile izboljšanje kognitivnih funkcij pri depresivnih bolnikov, predvsem pri starejših ter morda manj spolnih motenj kot stranski učinek. Stvarne prednosti in mane, se bodo iskazale ko bo zdravilo dalj časa v uporabi.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije - transakcijska analitičarka, svetovalka Inštitut Neocortex; Kontakt: 070/760-769 ali [email protected]; Spletna stran: http://psihoterapija-fiket.si

No ravno to sem hotela, da napišete. Sama sem na Paroxatu že deset let in nimam nobenega stranskega učinka, razen tega, da ne mortem do orgazma in se ne morem spolno vzburiti. In imam krasnega moža, ampak enostvno ne gre.
Poskusili smo z zmanjšanjem doze in se vrne depresija, predvsem melanholija. Poskusili smo z Zoloftom, Coaxilom in Cipralexom, in je bil dizaster vsak od njih.
Prijateljica, ki pa je v tujini pa je menjala za Brintellix in pravi, da je veliko boljše.
Zanima me, če lahko prosim psihiatra za to oziroma moram izponjevati kakšne posebne pogoje preden se to predpiše, saj verjetno ni najbolj poceni zdravilo?

Pozdravljeni,

Brintellix je res precej dražji od recimo Paroxata, ampak to ni razlog, da ga ne bi predpisali, če imate na drugih antidepresivih resne stranske učinke in obstaja upanje, da bo morda (niste spregledala morda, a ne?) na Brintellixu boljše. Posebnih omejitev predpisovanja ni. Pogovorite se o tem s svojim lečečim psihiatrom.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije - transakcijska analitičarka, svetovalka Inštitut Neocortex; Kontakt: 070/760-769 ali [email protected]; Spletna stran: http://psihoterapija-fiket.si

Draga Nataša,meni je Brintellix izredno pomagal,v nasprotju z ostalimi antidepresivi(nekaj od njih ste jih tudi sama jemala).Na začetku sem bila izredno skeptična,vendar so se pozitivni učinki pokazali že po dveh tednih jemanja.Imam neverjetno dosti energije(bili so dnevi,ko nisem bila sposobna niti vstati iz postelje,se umiti itd),zdaj pa se zjutraj zbudim polna energije,ponoči odlično spim,ni me več strah med ljudi,na splošno lahko z gotovostjo trdim,da se mi je življenje res “obrnilo na glavo”(v pozitivnem smislu),zato vam ga resnično priporočam. Srečno

Objava čaka odobritev

New Report

Close