BRINA – pomoc prosim
Draga Brina!
v enem od postov sem prebrala, da je vas otrok alergicen na emoliens in tudi meni se mocno zdi, da je tudi nasa puncka alergicna na to hladilno mazilo, saj bolj kot jo mazem, da bi odpravila suho, rdeco in olusceno kozico na obrazeku, slabse je. mi lahko lepo prosim poves, kaj uporabljate namesto tega mazila, saj me je strah, da imajo tudi kake druge kremice podobno sestavo in mi ni za eksperimentirat!
drugace pa raziskujemo se druge vzroke za izpuscajcke po telesu in sumimo brokoli, kaj pa vase izkusnje
najlepsa hvala za pomoc in nasvidenje
Tina
Nisem Brina, imam pa vseeno nekaj izkušenj s kremami pri atopičnem dermatitisu.
Emoliensov je več vrst. Pri nas uporabljamo tisto navadno hladilno mazilo, ki se ga dobi v lekarni za dojenčkovo ritko, pa je v redu. Na pediatrični na alergologiji so imeli res eno drugo zadevo, ki je bila nekako bolj sveža, ne tako mastna.
Sicer pa nam pediatrinja predpisuje posebno mazilo, ki ga je zdaj začela predpisovati tudi dermatologinja dr. Dragaševa, in sicer Eucerin s 30% vode. Kakšne silne spremembe ne zaznavam, treba pa je poskusiti, vsakemu otroku paše kaj drugega…
Tina, se opravičujem, ker odgovarjam šele zdaj.
Moja mala je imela probleme z Unguentum emolliensom, nadomestila pa ga nisem s kakim drugim negovalnim mazilom, ampak z vsakodnevnim kopanjem v kopeli z olivnim oljem. Samo za žarišča (namesto Elidela, če pač zadošča, večinoma gre) pa uporabljam kombinacijo dveh mazil, ki jih je predpisala dr. Dragoševa, in sicer 10% cinkovega oksida, 60% eucerola, 30% prečiščene vode.
Danes deveti dan pa se (poleg olivnega olja) držim tudi nasveta helge 2:
(helga 2, če še spremljaš ta forum: najlepša hvala za odličen nasvet!), samo količino sem z 80g zmanjašala na 20g – mislim da je helga pri osemletniku imela v mislih bano za odrasle.
LP!