BRIKETI SO SRANJE-RES !!!
Med purinine izdelke spadata Friskis in Darling, ki sta po kvaliteti v istem razredu kot Pedigre in Wiskas, zato pa sem tudi napisala Purinini briketi. Načeloma se pri nas držimo reka, da če je hrano možno kupit v trgvini kjer se prodajajajo žilivla za človeka, gre za nizkocenovnega proizvajalca zivalske hrane in ima bistveno slabše sestavine kot pa dražji briketi. Kar se tiče hranjenja žvali z briketi pa naj bo to mačka ali kuža, mora vsak latnik biti pripravljen, da živali mogoče ne bodo ustrezali briketi, ki si jih je on omislil, da jih bo žival jedla. To pravim iz izkušenj, namreč doma imamo dva beljgica iz istega legla, pa imata popolnoma različne brikete, s tem da smo poskušali vse, od tistih ki nimajo dodanih arom do bio itd, kjer smo potem prišli do zaključka da moj Rajž je samo Orien brikete, bratov ps pa royal canin, sklede imasta v istem prostoru istočasno jesta obrok pa gre vsak k svoji skledi in se drugih birketov ne dotika.
Uvajalno dobo sem tudi napisala da traja malo dlje, kajti pri nas je trajalo več kot en mesec, da sta se psa privadla na močnejše brikete, saj sta prej kot maldiča uživala samo materino mleko in pa po domače povedano pomije. Ko sta bila pripeljana v Slovenijo se je vedelo o niju smo to da sta oba starša delovna starša nekje v nemčiji, kjer ju uporabljajo za čuvanje ovčjega tropa, zraven so bili v navadni vrečki priloženi briketi, katerih povohala nista, zanimivo je bilo pa to da sta kradla iz mize ostanke solate in krompirja, šele takrat nam je pokloplo kaj bi lahko jedla ta psa.
danes uživata veliko tune v lastnem soku in na vodi kuhan riž, prav tako pokuhanega piščanca in govedino. Zelo rada imata kivi in jabolka in obožujeta sir, pa je kljub temu njun jedilnik sestavljen iz dveh obrokov briketov na dan, saj sta psa tako hiperaktivna in neprestano v gibanju, da trenutno pojesta kar zajeteno količino hrane.
Je pa nekja res, sama podpiram brikete za to, ker jih zlahkoto prenašam iz enega na drugi kraj, namreč z psi ogromno planinarimo in to pomeni da nas ni doma tudi po celi teden, ko se gre na dolgo turu, in je veliko lažje psu ponudit brikete, kot pa da mora čakat ob kurišču na kos piščančjega mesa, ki se lahko vmes po domače povedano usmradi. Zelo mi je žal, da imajo nekateri lastniki slabe izkušnje z briketi, ampak kot povedano, bolje je poskusit več vrst briketov, kot pa vsiljevat eno vrsto psu, zaradi katereih potem dobi takšne alii drugačne posledice.
Sem prebral celo temo in mislim, da ima YO_ edini normalne odgovore. Najbolj smešno je, ko nekdo trdi, da je svinjsko meso slabo za psa. A za človeka pa ni??? Pa da so tisti, ki dajejo svojim živalim brikete leni. Haha. Marsikateri ljubljenček noče jesti drugega kot brikete. Sprememba prebave na morju??? Upam si trdit, da se to dogaja 90% ljudem, ko gredo na potovanje, plus še popolna sprememba hrane in rezultat je logičen. Zaprtje ali večje odvajanje. To, pa da so v briketih mrtve ali poginule bolne živali je pa zmagovalna med vsemi cvetkami, ki so napisane tu gor.