Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina BRIKETI SO SRANJE-RES !!!

BRIKETI SO SRANJE-RES !!!

Tukaj je ena zanimiva stran o prehrani, boleznih psov, če bo koga zanimalo:
http://kuzki.povejnaprej.net/

Ja, Yo, dingo ali divji avstralski pes.

Uf, ta stran je pa res nekaj boljšega :p
Pa mimogrede, življenjska doba dingov je nekje 10-12 let.

Yo, rabiš kakšno pomoč? upam , da nisi na drogah?

In po čem to sklepaš? Brez skrbi, samo malo več sem že o tem naštudirala, da bi se obesila na neko amatersko spletno stran. Kar se pa tiče življenjske dobe dingov, nimam pa nič zraven.

Moja izkušnja z briketi: Tudi sama sem svojega psa (višavski terier) 3 leta hranila z briketi, tistimi kao boljšimi – Acana in je imel vsa ta leta en kup problemov :srbenje kože, vnetja ušes in oči parkrat na leto, imel je rakavi tumor na nogi, ki so ga izrezali, 2x na dan je kakal v velikih količinah…Od kar ga zdaj 1 leto hranim s surovim mesom, ki mu dodajam razno surovo in nekaj kuhane zelenjave, jaca, kak jogurt, se mu je stanje čudežno popravilo. Nič več nima vnetij, ne srbenja, tudi kaka zdaj 1x dnevno in tudi mnogo bolj je živahen.Tako je pri nas 🙂

Javi se po 1-em letu glede na to, da očitno niste ugotovili vzroka težav.

briketi so prav cool stvarca!!!!vsaj zame,tud sama sem jih že poskusila pa so zlo dobri..kar poskusite jih,no!!!!!coolsko!!!

Milojkica…jaz imam tud višavsko terierko, ki ima nenehne težave z kožo
dajem ji brikete/ hillse…in tud zelenjavo, jajce kakšen jogurt….
zanima me le ker omenjaš surovo meso..katero meso ji daješ, zadnjič je bil en članek v večeru, da psi ne smejo jest svinjskega mesa ker povzroča pasjo kugo.

Zgleda da je to telepatija. Danes po dolgem času (od avgusta) grem na tale forum mal pogledat kaj dogaja, in evi, glih zame vprašanje :-). Ja, jaz mu svinjskega mesa ne dajem, ker ga res naj ne bi smel, pa tud sam ga ne mara. Enkrat sem mu čist mal dala v sklečko, pa ga ni hotel…Kupujem vglavnem govedino, pa vampe, pa včasih kako raco ali gosko spečem in ima to za 3 dni. Vedno pa vmešam med meso še kak riž ali zelenjavo. Piščančje meso mu pa tud ne dajem, ker ima očitno alergijo, ker se vedno praska po obroku in dobi kot nek prhlaj po koži. Mogoče je pa tud v tvoji Hillsovi hrani, nekaj kar mu ne paše.?
Lp,

Po kateri logiki oz. od kje ideja, da svinjsko meso povzroča okužbo s pasjo kugo? A ste normalni? A poznate osnove oskrbe svojih psov?
soraya33, če ima pes konstantne težave, nimate prave hrane očitno.

tukaj je en članek o prehrani psov, če komu kaj pomaga.

http://bernski-klub.si/25/prehrana

Za bernce. Potrebe se od pasme do pasme razlikujejo oz. je to samo osnovna formula, ki pa še zdaleč ni recept za vse pse.

daj yo bod pameten…bil je članek v večeru, kjer je o tem pisal živinozdravnik….valda te on ve, o čem se gre…

milojkica hvala ti:))))govedino in vampe prekuhaš? 🙂

soraya33, pozdravljena, vampe kupim tiste, ki so že pakirani (so že kuhani), tako da mu jih dam take kot so, govedino pa včasih skuham, večinoma pa mu dam surovo. Če pa kdaj dobim kaka goveja jetra, pa jih obvezno prekuham. Najraje pa ima moj goveja rebra, ki so mimogrede tudi najcenejša goveja varianta, pa še kost potem ogloda. 🙂

Tud jst sm jih probla prou maš sploh niso tko slabi.A nam škod če jih probmo al mi tud jemo?Baybay

Avtorica članka je Mojca Sajovic, vzrediteljica berncev, za katere je članek tudi spisan.
Živinozdravniki se pa ukvarjajo z rejnimi živalmi in pravzaprav večinoma o malih živalih nimajo kaj dosti pojma.

Včeraj je moj sin jedel večerjo:pasje brikete z mlekom,čeprav mi je “šlo na bruhanje” je rekel,da je boljše kot coren flake.Vidim pa,da ni edini.Ali je to škodljivo?Lep pozdrav,Karmen T.

Ne uživanje briketov ni škodljivo, razen če imate alergijo nakakšno sestavino in vam celo svetujem, da kdaj katerega poskusite, da boste vedeli s čim točno hranite svojo žival drugače pa svoje žvali tako mačke kot psa hranimo z orijenovimi briketi, ker po sestavi snovi so najboljši tako za mačka, ki ne prebavlja škroba kot za psa…res pa je da je uvajalna doba na te brikete cirka mesec ali več, saj se drugače pri živalih pojavi driska, ker je to precej močnejša hrana, od raznih royal canin evkanubain ostalo…..sicer pa vsi briketi ala Wiskas, pedigre, Purinini izdelki, so v popolnoma neprimerni za prehrano psov in mačk, namreč vsebujejo ogromno količino pepela in škroba, ki ga tako pes kot mačka ne prebavljata…..

Hvala za informacije.Lp,Karmen T.

New Report

Close