Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina BRIKETI SO SRANJE-RES !!!

BRIKETI SO SRANJE-RES !!!

ni videl veterinarja, ker ni nikoli bolan.Proti steklini pa ga pride cepit vet.tehnik.
sicer pa škatla cigaret ni nič, ko sem jaz še kadila, sem jih 2 škatli….
No jaz sem začela kašljati in sem nehala kadit, zdaj sem super, lahko letam s psom.
Ampak pes pa uživa v pedigre hrani in ni nič bolan, super se počuti, živahen in vesel je. Kaj čmo še več!!

Na enem psu ni za sklepati o splošni statistiki – nekdo lahko tudi dan za dnem je big mace, pa se ne bo zredil in bo ok, vsi ostali bomo pa 200kilski s visokom holesterolom in povečano možnostjo infarkta.
Kot pravijo – izjeme potrjujejo pravilo … še vedno ostane dejstvo, da je hrana zanič, pa če še tako obračaš. Psi so mesojede živali in porebujejo določen odstotek beljakovin dnevno, ki jih pedigree ne zagotavlja. Dobro za vašega psa, da ima presnovo, ki to prebavi brez večjih problemov.

Naša psička Nana je debela ne vemo kaj jo muči ampak mislim da so krivi briketi

Krivo je kvečjemu preveč briketov.

Drugače briketti pomagajo psu za čeljust …

Mi dajemu kužku in muckam samo brikete.Ko pojedo kaj drugega pa bruhajo.Mislim da je to stvar navade

Mogoče manj briketov in več gibanja?
Kakšne brikete pa ji dajete?

Briketi povzročajo tudi tudi hude težave zobovju, ker se prilepijo in zato pes nujno potrebuje tudi kost za glodanje, ker si s tem čisti zobe.

Čestitam ti, kapo dol. Briketi: BRIKETI SO NAVADNO SRANJE-RES !!! To je samo dobičkonosna trgovina, katera pride prav samo ljudem, kateri svojim živalim ne kuhajo ali ne dajo surove hrane. Ti ljudje kateri hranijo svoje živali z briketi so navadni lenuhi in pripomorejo k razcvetu industrije.

Ste se kdaj vprašali kaj je v briketih? Med ostalim tudi usmrčene živali in navadna crkovina. Ker ste že tako leni, raje ne imejte živali ali pa še bolje, sami se prehranjujte izključno z briketi.

Stvari ne moremo tako posplošavati. različni organizmi prenašajo enako hrano različno. Zato je potrebno najti tisto pravo.
Kar se tiče cen teh “kvalitetnih” briketov, citiram:72 eur. za 13 kg-Acana torej vrhunski briketi, zagotovo je to marketinška poteza. Moj pes takih briketov še v življneju ni povohal. In kaj mu manjka? Ta zgodba je podobna. Velikokrat slišim, naš muc pa pije samo alpsko mleko, drugega ne mara. ipd.

Res? Kje pa so dokazi za to? Oz. o katerem proizvajalcu govoriš?

Tudi jaz vem , da so (ne vem pa, če v vseh) v briketih usmrčene živali in crkovina. To izveš, če ti ni vseeno, kaj bo tvoj pes ali mačka pojedel in se malo poglobiš v stvari in raziskuješ. Jasno pa je, da to itak ne bodo napisali na vrečko briketov, ker jim tudi ni potrebno. Zakonodaja pri živalski hrani je zelo luknjasta. In ta lobi je zelo močan.

Še vedno me zanimajo točni podatki. Če si raziskoval/a nam jih pa menda ja lahko zaupaš, ne?
Ali je raziskovanje baziralo na branju raznih BARF-arjev, pa je treba slepo verjet napisanemu?

Res? Kje pa so dokazi za to? Oz. o katerem proizvajalcu govoriš?[/quote]

To je še zaenkrat poslovna skrivnost, ko pa spoznaš prave ljudi zveš veliko.

Ha ha ha ha ha

Jaz pa verjamem samo v naravo.Dobro je samo tisto (tako pri živalih kot ljudeh), kar ni industrijsko obdelano in je torej živa hrana.Pa kaj ni logično ? Pes v divjini je meso in nič drugega, pa doživi 27 let.In ravno zaradi industrijske hrane je toliko bolezni in mnogo prezgodnjih smrti med živalmi.Pred dobo briketov je bilo bolezni bistveno manj.

Pes v divjini (o katerih psih sploh govoriš?) ne je samo mesa. Prav tako ne doživi 27 let, ejga :p
Glede crknjenih živali v briketih pa… A drugače žive je? Kaj pa ti? So tvoji zrezki na krožniku živi?

Draga Yo razlika je, če je žival usmrčena ali poginula, žalostno da tega ne veš. Pogine navadno od bolezni, starosti. Usmrti/zakolje ali kakorkoli pa jo npr. mesar.

Govorim o divjih psih, ki še obstajajo.Živa hrane ne pomeni, da je žival živa, ko jo poje ampak da ni industrijsko obdelana, ker taki hrani se reče mrtva hrana. Študiram medicino in vem, kaj govorim. Tebi se pa očitno ne sanja. Jaz pa na krožniku nikoli nimam zrezka, ker sem vegetarijanka. Še to, ja,dingoti živijo 27 let v povprečju.

Aja, ti o dingotih kot divjih psih? Tudi v redu.

New Report

Close