Brezvoljnost
Sem poročena, imava 1, 5leta starega sina, čez tri tedne bom diplomirala iz agronomije- moj problem je da sem brezvoljna, ker nimam dela, službe, iz tega nimam denarja, pa še s takim poklicem težko sploh dobiš kakšno zaposlitev.Ko to tuhtam nimam volje za nobeno stvar.
Prosim svetujte mi kaj naj naredim,da si izboljšam položaj.
LP
Draga gospa!
Po vašem opisu sklepam, da ste v “burn out-u”. To je stanje psihofizične izgorelosti in preutrujenosti. Verjetno si že dolgo niste vzeli časa sami zase, za stvari, ki jih imate radi. Vaša preutrujenost se že odraža v brezvojlnosti in nezainteresiranosti do sveta okrog vas.
Sami ste podali rešitev, ko ste napisali, da bi najraje za mesec dni zaspali. Svetujem vam, da prekinete začaran krog vsakdanje rutine in si vzemite kakšen vikend samo zase, spremenite okolje, se naspite, naredite nekaj nenavadnega, razmislite o stvareh, ki ste jih imeli radi in so vas veselile, obiščite prijateljico, ki je niste videli že par let…
Odgovor se morda zdi banalen, ampak v fazi, ki ste jo opisala, večinoma pomaga. Če ne boste storili nič, se vam lahko zgodi, da zapadete v stanje depresije, kar je veliko težje rešljivo.
Lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.