Brezkontaktni termometer
Imamo PIC od Artsane (isto kot Durex kondomi in stvari od Chicco), kupljen v lekarni, piše, da se z njim meri na čelu. Ok, ampak zakaj potem izmeri največ 35°C? :))
Zato merim z njim pod pazduho (najprej sem ga parkrat kontrolirala z navadnim, živosrebrnim) in tam mi da popolnoma točen rezultat. Meni je sicer žal vseh tisti 13.000 SIT, ki smo dali zanj, saj bi mnogo bolj pametna naložba bil digitalni za pod pazduho (hiter in zanesljiv), vendar takrat še nismo vedeli, da bo naša piška merjenje temperature tako pridno in stoično prenašala :))
Tudi mi imamo brezkontaktni termometer, kmalu že 1 leto. Z njim smo zelo zadovoljni in ne moremo reči, da ne kaže točno v primerjavi z živosrebrnim ali digitalnim. Smo primerjali. Tudi primerjava temperature sobnega termometra s temperaturo prostora, ki ga prav tako kaže ta termometer so odstopanja le za cca 3 desetinke stopinje kot piše v navodilih. Če se držiš navodil, kako meriti (termometer in oseba v istem prostoru vsaj 20 min) potem nimaš kaj izgubiti in je lahko termometer samo odličen pripomoček. Je zelo drag ampak nam ni žal.