Najdi forum

Brezkoefinska kava

Pozdravljeni!

Najprej bi vam rada povedala, da nama je s sinom uspelo – tudi s pomočjo vaših nasvetov o pravilnem dojenju in podiranju kupčkov pri požeruhcih in hkrati polivalčkih – v prvem mesecu življenja pridobiti kar 1380 gramov (ko sva odhajala iz porodnišnice je imel 3980 g, sedaj jih ima kar 5360, zrasel je za 5 cm in pridobil 2 cm pri obsegu glavice). Je zdrav in to pripisujem predvsem sproščenemu polnemu dojenju. Ne vem, ali lahko samozavestno rečem, da nama je dojenje (že) steklo?

Me pa zanimata dve stvari:
1. Ali je lahko dojen otroček tudi debel? Moj je tak požerušček, sicer še ni okrogel, a če bo šlo tako naprej…?

2. Danes me tako močno vabi vonj (ne vem, od kje) brezkofeinske instant kave z mlekom. Pred nosečnostjo sem pila izključno Nescaffee, med nosečnostjo popolnoma nič kave, danes pa mi tako diši ta brezkofeinska “pošast”. Preden pa jo bom spila, želim slišati še vaše mnenje o njej, glede na to, da ima 0,2 % kofeina v sebi (kot pravijo?).

Hvala že vnaprej.

Draga Zarja,
vesela sem, da ste tako samozavestna mamica. Dojenje vama je očitno res dobro steklo. Včasih lahko še kakor strela z jasnega pride do krize, predvsem v času, ko imajo dojenčki “poskoke v rasti”, toda verjamem, da ste že toliko izkušenejši, da boste to z lahkoto razrešili.

Seveda je lahko dojen otrok na videz tudi debel. Toda maščoba iz materinega mleka, ki se kaže v obliki “mišelink” ali obročkih okoli otrokovih rokic, nogic in trebuščka, bo hitro izginila v času, ko bo otrok postal mobilnejši, ko se bo plazil in začel hoditi.

Košček čokolade, skodelica kave zjutraj ali pravega ali zeliščnega čaja, občasno kozarec vina ali piva po dobrem kosilu – ne škodijo. Če vam kavica zadiši, jo torej le popijte in naj vam tekne!

p.s. sama popijem dnevno eno ali dve skodelici Nescaffeja (s kofeinom), dopoldan.

Sem mamica 25 mesecev starega fantka in se še vedno dojiva. V nosečnosti in med dojenjem sem skoraj vsak dan spila 1-2 kavici (s kofeinom) z mlekom in moram reči, da ni bilo nikoli nič narobe. Le privoščite si, če vam diši. Moj malček je velik in suh, pa čeprav se doji, zato le tako najprej !

New Report

Close