Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo brezglutenska prehrana in slaba prebava

brezglutenska prehrana in slaba prebava

Dober dan,
ali mi lahko poveste kako izboljšati prebavo pri brezglutenski prehrani?
Od kar sem na brezglutenski prehrani, se mi je prebava močno poslabšala. Pojem veliko zelenjave, bolj malo sadja (sladkor v želodcu mi povzroča slabost), malo mesa (piščanec ali ribe), malo brezglutenskih žit, nič mleka in mlečnih izdelkov (slabost v želodcu). Namesto mleka uporabljam rižev napitek. Imam avtoimuno bolezen – hipotirozo in po brezglutenski prehrani se na splošno boljše počutim – imam več energije, boljše spim, manj zbolevam, prebava pa se je poslabšala – kot da se nič ne dogaja v črevesju. Na stranišče grem na 2-3 dni, vendar s težavo (trdo blato). Črevesje – kot da spi. Na normalni prehrani so se mi pojavljali krči – pred 2 leti narejena kolonoskopija, uz trebuha. Vse je bilo OK, izključena je tudi celiakija. So mi pa na uz trebuha rekli, da nič ne “migeta” v črevesju. Kjub temu je bila prebava v redu. Naredil sem 1 mesečno kuro s probiotiki v prahu, dodajam tudi psyillium, pa ni nič bolje. Kaj lahko še naredim, da se črevesje prebudi. Res ne bi želel nazaj na gluten, ampak takšna slaba prebava mi prav tako slabša počutje (če ne grem vsak drugi dan na blato, čutim nek čuden pritisk v glavi).
Hvala za vaš odgovor in uspešno še naprej!

Spoštovani!

Ob simptomih, kot je pritisk v glavi, vam predlagam, da izvedete klistiranje. Proti zaprtju bi bilo smiselno uživati zelenjavne sokove – predvsem na osnovi zelenih listov, možno je, da vam manjka magnezija.Priporočam tudi vsaj 2,5l tekočine dnevno.Tudi kura s tekočimi probiotiki, bi lahko vzpodbudila prebavo.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close