Brez vsega z novim bitjem v sebi…kako naprej?
Spoštovani!
Stara sem 33 let in sem že od 17. leta podnajemnica. sedaj sem noseča, samska in brez zaposlitve. Do sedaj sem zelo dobro vozila, zraven redne službe, če je bila sem delala še honorarno, saj veste kako drago se plačuje najemnina, kje so še pa stroški. Med službami sem hodila še v šolo, višjo strokovno šolo, pa mi nič sedaj ne pomaga.V preteklosti sem imela težave z donositvijo, sedaj pa sem te težave, ki so bile prebrodila in bom donosila. To bo moj prvo otroček. Vedno sem si želela nekoga, ki bi me imel rad in jaz njega. Ker sem v obupnem položajo, se nimam kam obrniti. Moja mama se ne zanima zame, saj pravi, da je pankrte že spravila h kruhu, tako da je moje težave ne zanimajo.
Jaz pa nimam kaj iti stanovati. Prejemam socialno pomoč, vendar to mi ne zadostuje, saj moram plačevati 175 EUR na mesec najemnine in še okoli 40.000 stoškov. kje še je hrana.
Sedaj ne delam že 4 mesece, ker imam mirovanje.
V časopis sem dala oglas, če bi lahko šla stanovat k kakšni gospe v hiško in ji malo pomagala pri hišnih opravilih, vendar so ljudje pokvarjeni in so klicali samo moški, ki želijo protiusluge ne pospravljanje pač pa …posteljne usluge.
Napotila se bom tudi na socialno, k svoji socialni delavki, vendar mi ona kot mi je v novembru že povedala, ne more pomagati. Ali se da dobiti kakšno socialno stanovanje, kakšna garsonjera…ali to dobivajo samo romi in tisti, ki imajo več otrok. Kaj pa mi slovenci?
Jaz bi po vseh teh letih rada imela en košček stanovanja zase. To je moja srčna želja…in sedaj pride bitje, ki me bo imeli rado in jaz njega brezpogojno…to je vse kar sem si želela v življenju.
Kam se naj obrnem, da rešim ta stanovanjski problem????
Sem čist obupana. Nimam stvari za dojenčka, niti hrane zase. Sem prejela nekaj paketov za dojenčka, sedaj mi še manjkajo oblačilca.
Samo, kaj naj naredim, da bom lahko nekje stanovala v miru in začela živeti brez strahu kaj bom naslednji dan jedla, kako bom stroške plačala, kako najemnino? Ali bom naslednji mesec še na toplem spala…kajti v mladih letih sem spala več kot lewto dni v eni kolesarnici v bloku naskrivaj. Sedaj tega z otrokom ne morem in nočem.
Ne vem, če je to pravi forum za to, kar sem sedaj izlila na papir, pa vendar…mogoče se najde kdo in mi napiše lepo besedo, kakšno idejo poda…ne vem.
Hvala vsem, ki ste se ustavili pri mojem postu!
V Ljubljani bo kmalu razpis za socialna stanovanja, vendar to bo trajalo še kar nekaj časa, preden bodo možne vselitve. Razen prijateljic, podnajemništva, so rešitev materinski domovi. V Sloveniji jih je kar nekaj. Za več informacij: http://WWW.KARITAS.SI, lahko pa me pokličete na 01/366 77 21.
Živio!
Sem iz Maribora, oče ni več v igri in ni iz tega mesta. Pred meseci mi je šlo za silo…sem delala na črno od svojega 17. leta zraven redne službe, če je bila..tako da sem si v življenju marsikaj nakupila. Pralni stroj, štedilnik…pred petimi leti sem kupila rabljen računalnik in ker imam v tem podnajemniškem stanovanju telefon, včasih grem na internet, če je nujno. In sedaj je nujno.
Kako bom rešila zadevo še zdaj ne vem…vem samo to, da sem imela obupen rojstni dan…nihče ni prišel, niti moja mama ne. Tako, da sem ugotovila, da sem res čist sama.
Jaz sama močno verjamem, da se bom izkopala iz tega, vendar ne vem kako. Zmanjkalo mi je idej in ne vem koga naj prosim za pomoč.
Tako je to.
Lepo adventno nedeljo vsem želim!
Sigurna sem, da boš našla pravo pomoč in ob pravem času. Jaz bi se pozanimala pri vseh
1.dobrodelnih organizacijah za kakršno koli pomoč, ki ti jo lahko nudijo od oblek do denarja(Rdeči križ, Karitas).
2.Naslednja stvar je, da si urediš socialno stanovanje, glede na to, da izpolnjuješ pogoje za socialno pomoč, jih boš sigurno izpolnjevala tudi za to. Socialna stanovanja dodeljuje občina v posameznem kraju in najbolje je, da se gres sama osebno in čim prej pozanimati.
3.Otrokov oče? Možnost imaš, da urediš preživnino za otroka oz. tudi zase, če si živela v zunajzakonski skupnosti oz. zakonu. Na CSD ti povejo kakšen je postopek (najprej poskusijo sporozaumno in če ne gre pa preko sodišča). V vsakem primeru ima otrok pravico do le te.
4.Kaj pa možnost porodniške oz. nadomestila za čas porodniškega dopusta, če si zaposlena vsaj za določen čas?
5.Sama ti lahko z vesljem odstopim nekaj otroških oblačil (punčka), javi se mi na mail. Kdaj imaš rok?
Sigurna sem, da se bojo vse stvari uredile najbolje zate in za otroka, le vztrajati moraš. Sigurno pa prinese otrok toliko sonca, sreče in pozitivne energije, da se nimaš česa bati.
Pozdravljeni!
Prosim vse, da preberejo in pomagajo!
Ogromno stanovanj je praznih v Mariboru…niti podnajemnikov nimajo noter. Bi se lahko našel kdo, ki ima prazno stanovanje in mi ga odstopil za leto dni, stroške bi mu plačevala…za najemnino bi se dogovorila na CSD, meseca maja pa bom v porodniški, takrat bi še sama nekaj premaknila zraven za najemnino.
Napisali bi pogodbo, lepo bi skrbela za Vaše stanovanje v tem letu, bilo bi čisto in stroškov ne bi imeli. Ne prirejam nobenih zabav, ne hodim po diskotekah…sam mirno bi rada živela to leto. Kasneje bi na CSD že našli kakšno rešitev, sedaj v kratkem času je to nemogoče. Januarja potrebujem že svoj začasen dom.
Kaj menite? Prosim, naj se javi dobro srce, ki mi lahko na ta način pomaga. Ne želim nobene materialne pomoči ali karkoli drugega. Samo streho nad glavo za leto dni zase in svojega otročka, da bova v miru spala. Leto dni hitro mine, lahko pa se dosti spremeni v letu dni in takrat srčno verjamem, da nama bo šlo bolje.
Prosim pomagajte. Če veste za koga, ki ima stanovanje prazno, dajte mu vedeti, da nekdo nujno potrebuje dom za leto dni in malo miru v svojem življenju.
Draga Aleska…
Vztrajaj. prosim… sam vztrajaj… pa tud če treba do najvišjih organov v RS.
Sama sem ostala tudi jaz pri 25 letih z otrokom v trebuhu, pri primitivnih starših. Morala sem celo dokazovati očetovstvo, in se borim za preživnino že celih 17 let. NIkol je ne plačuje redno..
Aleska… veš pol sem pa spoznala očeta moje hčerke , rojene 1994 leta, no takrat smo živeli že v podnajemu… Žal pa je očka in mož umrl leta 1996, in so me iz stanovanja ven metali, dobra dva tedna po pogrebu. Tako da sem iskala stanovanje v ulici od hiše do hiše… NIsem bila vztrajna, priznam, sam res nisem imela več moči…
Zato Aleska pojdi od vrat do vrat… večkrat če je treba…in vztrajaj zase in otroka, ki bo prišel na svet… in potreboval, toplino doma…
Res je najpomebnejše zdravje pravjo… vendar če si ubogi, da nimaš stanovanja, ki je nujno zlo.. in nimaš denarja… tudi zdravje začne počasi načenjat…. ZATO NE DAJ SE ALESKA:.. pojdi naprejjjjj:)
Srečno… Lepo bodi.
Pa pa
Maša