Najdi forum

Izgubil sem voljo do zivljenje. Bojim se osamljenosti in mislim da ne bom prezivel. 3 sem poiskusil naresti samoumor. Izgubil sem voljo cisto za vse in ne vidim vec izhoda. Razlog za to je trauma ki me je zelo prizadela. Zgodilo mi se je da me je izdala ljubljena oseba. Zaradi tega sem izgubil samozavest in vso energijo ki sem jo imel. Potrjujem nasvet kako najti resitev v glavi. Konstantin mi prihaja ta slika v glavi in tako nastopijo panicni napadi. Preznojim se celotn in izgubim kontrolo na SEBI. Kako bi SI lahko pomagal, da predelam to?

Pozdravljeni!

Slišim vas, da trpite. Žal nimam enostavnega nasveta kako “najti rešitev v glavi”, saj stvari niso tako enostavne.  Pomembno je, da si najdete pomoč, še posebej v trenutkih, ko resno razmišljate o samomoru. Predlagam vam poglobljeno psihoterapevtsko obravnavo (npr. psihoanalitično psihoterapijo) in po potrebi še pomoč psihiatra, ki vam lahko predpiše primerna psihofarmakološka zdravila, ki so lahko bergla, da vam pomaga v trenutkih hude stiske. Nima smisla, da po nepotrebnem trpite. Panični napadi so čutiti grozno in življenjsko ogrožujoči, vendar se vam po njih ne more nič zgoditi. Gre za odziv telesa na psihično stisko.

Če tako čutite, vas vabim, da napišete kaj več o tem kar se vam je zgodilo in kar doživljate. Javite se in sporočite kako ste.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close