Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje brez službe zaradi previsoke izobrazbe/izkušnje?

brez službe zaradi previsoke izobrazbe/izkušnje?

pozdravčki!

imam višjo komercialno šolo in sem se javil na delovno mesto prodajalca. pa so mi na razgovoru rekli, da se bojijo, da zame delo trgovca ne bo velik izziv, ker imam višjo šolo in izkušnje, ki se nanašajo na bolj odgovorna dela, čeprav sem že delal v trgovini..zato nisem dobil te službe.

mar potem v bodoče v prošnjo naj ne napišem, da imam višjo šolo in določene izkušnje? ali pa naj pustim in dopišem le, da delo sprejmem tudi z nižjo izobrazbo?

je že kdo imel podoben primer?

prosim svetujte mi, kako bi vi ravnili.

hvala in sončen pozdrav

marjanec

In zakaj nisi dokončal študija?

Imam podobno izkušnjo in tudi končano višjo šolo. Šla sem na razgovor za prodajalko v trgovini z oblačili pa mi je direktor rekel, da bom v vsakem primeru odšla, ko dobim boljše delo. On pa potrebuje nekoga ki bo ostal. V bistvu je imel prav. Nič ne moreš drugega kot da najdeš svoji izobrazbi primerno zaposlitev.

MIK!

A SI TI NEPISMEN? SAJ PA IMAM KONČANO VIŠJO ŠOLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lp

to je dandanes realno stanje v tej državi, na zavodu za zaposlovanje je več ljudi z visoko in višjo izobrazbo kot s končano srednjo šolo. navsezadnje je za razumet delodajalce; zakaj bi tebi dajali višjo plačo, če lahko za isto delo plačajo nekoga manj.

pa toliko imajo vsi povedati kako je izobrazba pomembna…..

Toliko imajo za povedati o pomembnosti izobrazbe samo tisti ki jo imajo, ne znajo pa delati. Delodajalci pa ne živijo od poštempljanih papirjev, ampak od ljudi ki hočejo in ki znajo delati. Ne glede na njihovo izobrazbo. Trenutno največjo in nepremagljivo konkurenco strašansko šolanim (in neuporabnim) zahodnjakom predstavljajo nešolani 14 letni kitajski otroci. Toliko o izobrazbi in gospodarstvu.

Hm, komercialno…..! Za prodajalca zadošča triletna šola in volja do dela.
Kdor ima pa voljo do učenja konča vsaj univerzitetni študij na ekonomiji, višja komercialna je samo tečaj.

Tudi jaz imam podobne izkušnje. Imam univerzitetno izobrazbo in sem bila že parkrat zavrnjena zaradi previsoke izobzrabe. Na razgovoru sem povedala, da me ne moti, če imam plačo za 5. stopnjo. Ampak nobenkrat ni uspelo. Tudi če želiš delati na delovnem mestu, kjer je zahtevana nižja izobrazba in če se tudi strinjaš z nižjo plačo, te ne vzamejo. In potem si še vedno na zavodu.
če še nimaš izobrazbe vpisane v delovno knjižico, je mogoče res najbolje, da jo zamolčiš.

Hm, komercialno…..! Za prodajalca zadošča triletna šola in volja do dela.
Kdor ima pa voljo do učenja konča vsaj univerzitetni študij na ekonomiji, višja komercialna je samo tečaj.[/quote]

Ti si pa res “kar eden” Potem je tudi visoka šola samo malo večji tečaj in univerza tudi. Če ne poznaš predmetnika višješolskega študija raje ne spuščaj neumnosti.

Ja, približno tako je. Mislim, da se tega zavedata tudi ministra Zupan in Zver, pa vsaj 95% zaposlenih (potem, ko odštejem varnostnike in snažilke) na Novi ljubljanski banki, ki niti obrestno obrestnega računa ne obvladajo. In žal prekleto dobro poznam predmetnik na naših univerzah, resda nekoliko manj višješolski študij, toliko pa, da ne “spuščam” ravno neumnosti.
Mimogrede, se ti slučajno sanja zakaj lahko dobijo službo ljudje, ki so študirali naprimer na kakšni ameriški ali angleški univerzi?

Ja, približno tako je. Mislim, da se tega zavedata tudi ministra Zupan in Zver, pa vsaj 95% zaposlenih (potem, ko odštejem varnostnike in snažilke) na Novi ljubljanski banki, ki niti obrestno obrestnega računa ne obvladajo. In žal prekleto dobro poznam predmetnik na naših univerzah, resda nekoliko manj višješolski študij, toliko pa, da ne “spuščam” ravno neumnosti.
Mimogrede, se ti slučajno sanja zakaj lahko dobijo službo ljudje, ki so študirali naprimer na kakšni ameriški ali angleški univerzi?[/quote]

Seveda se mi sanja, saj to je ja logično, da so šolski sistemi razvitejših držav boljši. Kdo pa bo pri nas zaposlil nekoga z rusko univerzo, al pa z albansko. Če ti prideš z diplomo iz Anglije in se zaposliš pri nas (čeprav ne vem zakaj bi silil ob tako bednih plačah) boš tako veliko na boljšem kot naši diplomanti.

Pa še nekaj. Dajat tako v nič določene šole se mi zdi neumno iz tvoje strani, če praviš kako zelo prekleto poznaš predmetnik. Višješolski študiji niso namenjeni izobraževanju ljudi zato, da bi bili na vodilnem položaju. So zelo dobra nadgradnja ožjega strokovnega znanja, ki je marsikje potrebno. Vsak pač ne želi biti “manager”, hvala bogu a ne, saj potem bi itak bilo pol Slovenije univerzitetno izobraženih na zavodu za zaposlovanje.

Kaj si mislim o naših šolah sem več ali manj zapisal. Še zlasti to velja od uvedbe usmerjenega izobraževanja, pa vse do danes. Pa saj to tako veš, samo da si zatiskaš oči. Višješolski študiji pa so namenjeni lenuhom in pa ljudem, ki še iz preteklosti zasedajo neke malo boljše položaje brez ustrezne izobrazbe in lahko ob delu opravijo ta višokosolski “tečaj”, ki mu ti praviš višja šola.

Kaj si mislim o naših šolah sem več ali manj zapisal. Še zlasti to velja od uvedbe usmerjenega izobraževanja, pa vse do danes. Pa saj to tako veš, samo da si zatiskaš oči. Višješolski študiji pa so namenjeni lenuhom in pa ljudem, ki še iz preteklosti zasedajo neke malo boljše položaje brez ustrezne izobrazbe in lahko ob delu opravijo ta višokosolski “tečaj”, ki mu ti praviš višja šola.[/quote]

Blagor nam lenuhom:) zaposlitev pa le imamo in delamo polni delovni čas z nadurami.
Daj še enkrat preberi o čem sem pisala, ok?

In če smo že pri tem kaj je “fer” in kaj ni, Kako se potem lahko vpišejo visokošolski študenti uprave kar na magisterij, brez univerzitetne izobrazbe? Koga bi mogli vleči za lase, za tak privilegij in kdo se bo grizel zaradi tega? Tak je šolski sistem dragi “kar eden” tudi če ni v redu, ne moreš nič.

Pokliči na Family Frost! Nihče te ne bo sekiral, če si “prepemeten”!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

1x copy/paste je plagiat

2x copy/paste je magisterij

3x copy/paste je doktorat

Z nadurami??? A to še kje plačujejo??? Zakaj pa ne opraviš dela med rednim delovnim časom? Mogoče nimate usklajenega s potrebami strank?

Sem si vzel čas in še enkrat prebral vse kar si napisala. Nisem razumel, kaj si hotela povedat, ok?

Tebi pa res ne bom razlagala, kako je pri nas in kaj delam. Če nisi razumel je to tvoj problem in me niti malo ne zanima. Škoda časa za take res.

Meni se pa zdi, da ga imaš kar veliko. Časa mislim. Pa menda ni to v službi? Ali morda delaš nadure?

Tudi prav.

New Report

Close