Brez ploščic?
Nameravam na novo urediti kuhinjo (vse, vključno z vodovodom, odtoki,stenskimi in talnimi oblogami), pa me zanima, ali je kdo preko starih ploščic položil kar oblogo, ki je enaka plošči na kuh. elementih /seveda tanjša)? Kako se to obnese, izgleda in kako čisti? Pa še to, ali se da preko nepoškodovanega PVC toplega poda nalepiti novi enak? In če ima kdo v zvezi s tem kako pametno idejo v smislu priporočenih materialov, bi bila zelo hvaležna za nasvete. Hvala.
Jaz imam na steni v kuhinji med pultom in kuhinjskimi elementi enak material kot je pult. Kuhinja je sedaj stara 5 let (če to kaj pomeni) steklokeramična plošča pa se stika z vertikalno ploščo. Velikokrat se precej segreje in se včasih bojim, da bo kaj narobe. No do sedaj se še nič ne pozna, da bi bilo kaj zvito ali spremenilo barvo, ne vem pa kakšen material mi je mizar napopal na steno. Vem da je bilo drago kot da je zlato. Pod to ploščo je le pobeljen zid. Upam, da sem kaj pomagal. lp
Mi imamo kopalnico in WC obnovljeno tako, da smo lepili ploščice na ploščico, ker smo v bloku in res nismo imeli namena sosedom kvariti lepe dni z zbijanjem ploščic in smo se odločili za to verzijo in popravici povedano je OK. Kako bo, ko bomo čez 100 let renovirali se pa danes s tem ne ubadam. Smo pa nalepili na linolej parket, pa še danes po 18 letih drži kot pribito.