Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Brez intime z ljubo "mi ziveti ni"!

Brez intime z ljubo "mi ziveti ni"!

Spoznala sva se pred dvemi leti. Ona vstiridesetih, jaz v petdesetih. Ona posebna, jaz bolj vsakdsanji. Ona s hudo brazgotino, mora se poskrbeti za najstnika, jaz ne nekaj casa spet samski. na zacetku je bilo veliko strasti in obnorela me je s seksom. Bila je divja, vznemirljiva in najboljsa njena izjava je bila, da je najbolje proti glavobolu “se dati dol” 🙂
Rad jo ima zelo, jemljem jo pac kot je, a jo zadnje case kar nehote najedam, ker je “ukinila” vse telesno. Ima krizo srednij let, zredila se je, vidi se debelo, odklanja se in ne zmore vec seksat z mano. Pravi, da me ima ful rada in da naj potrpim, razume. A vse skupaj, po delih traja ze celo leto. Zacelo se je s korono, tri mesece suse zaradi soka, izgube posla … Vmes na trenutke ok, zdaj se zgodi, da se uspe sprostit enkrat na mesec, pa se to po zurkah, ko se ga je malo napila. Kaj mi je storiti, cutim se zmanipuliranega, opeharjenega, trudim se zanjo, pozoren sem in obziren? Njena prijateljica mi je ze kmalu na zacetku svetovala, naj se ji ne ponujam prevec, ker ona rabi bit “lovec”. Ne ziviva skupaj in sem pri njej bolj cez vikende, ve pa, da zelim z njo zelo resno in bi nekoc zazivela skupaj,. Vendar me hudo bega vse skupaj, ker bi rad z njo se kar nekaj let “se meckal med rjuhami” … kar sem ji tudi jasno povedal. Brez intime z njo ne bo slo! Zenske besede, bi mi prav prisle.

Spoštovani,

Za konkretnejši nasvet bi potreboval več informacij o zgodbi vaše partnerke. Vsekakor za spremembo njenega vedenja stoji določena logika. Lahko je marsikaj. V nekaterih primerih v ozadju podobnega vedenja najdemo recimo naslednjo logiko: »Sem v biti slaba in nevredna ljubezni. Zato me je strah, da me ne bo nihče imel rad.« »Ok, to bom prikrivala s tem, da bom poskušala doseči, da bi me imeli vsi radi.« »Zato se ne bom ukvarjala s tistimi, ki mi pokažejo naklonjenost, ampak s tistimi, ki jih je težko ‘dobiti’.« »Uporabila bom vsa sredstva, da jih pridobim. Tudi recimo divji seks kot vabo.« Ko oseba s tako logiko, partnerja ujame, iz opisanih razlogov njena motivacija zanj pade in se pozornost preseli novo težko dosegljivo tarčo. Mogoče bi nekaj takega lahko opisala beseda ‘lovec’. Taka oseba nima dovoljenja, da bi bila zadovoljna v stabilni ljubeči vezi, ampak lahko celo življenja preskakuje iz enega težko dosegljivega partnerja na drugega. Tako vedenje na prvi pogled ni logično. V smislu zakaj ne bi bila srečna, če ima srečo v roki. Ko pa spoznamo globljo logiko njenega vedenja, to dobi svoj smisel. In seveda tudi izhodišče za spremembo. Vendar to je že njena stvar. To je seveda samo ena od hipotez. Ki bi jo bilo potrebno preveriti skupaj z drugimi hipotezami.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

Ne ziviva skupaj in sem pri njej bolj cez vikende, ve pa, da zelim z njo zelo resno in bi nekoc zazivela skupaj,. Vendar me hudo bega vse skupaj, ker bi rad z njo se kar nekaj let “se meckal med rjuhami” … kar sem ji tudi jasno povedal. Brez intime z njo ne bo slo!

Kaj a jo imaš zdaj rad resno ali jo imaš za sex. Zelo mi gre na živce to laganje (in ja, LAGANJE) ali jo imaš rad ali jo imaš za seks…
Saj razumem, da si vsak zaželi nežnost in te zadeve, samo biti v resni zvezi ne pomeni “seks ko se dvigne”. Če je nimaš dovolj rad, da bi se sam, če si npr. Kolk zlomi; potem ne gobezdaj kako želiš resno zvezo.
“Brez intime mi živeti ni” – potem bodi tako fer pa se razidi, če ne ločiš intime od seksa.
Pa z vsem spoštovanjem do moderatorja in njegovega strokovnega mnenja (vem kje je moje “mesto” okoli tega) – samo ob stresu korone, izolacije, najstnika, strahu okoli službe preprosto ne vem kako je lahko kdo pretirano željan spolnosti, če je toliko razlogov, da si nemotiviran vstati iz postelje.
Kar pa je tudi “jasno povedano” z Rad jo ima zelo, jemljem jo pac kot je, a jo zadnje case kar nehote najedam, ker je “ukinila” vse telesno. Ima krizo srednij let, zredila se je, vidi se debelo, odklanja se in ne zmore vec seksat z mano. Pravi, da me ima ful rada in da naj potrpim, razume. A vse skupaj, po delih traja ze celo leto. Zacelo se je s korono, tri mesece suse zaradi soka, izgube posla … Vmes na trenutke ok, zdaj se zgodi, da se uspe sprostit enkrat na mesec, pa se to po zurkah, ko se ga je malo napila.
Pa seveda Graja, Graja, Covid razsaja.
Ne vem no, če imaš partnerja rad samo zaradi spolnosti, potem ne vem če je pravično govoriti o ljubezni. Meni se verjetno nikoli ne bi več zahotelo seksa z nekom, ki bi mi rekel ve pa, da zelim z njo zelo resno in bi nekoc zazivela skupaj,. Vendar me hudo bega vse skupaj, ker bi rad z njo se kar nekaj let “se meckal med rjuhami” … kar sem ji tudi jasno povedal.

Upam, da se razideta – mene je groza kako “čutiš in razmišljaš” samo ob prebiranju tega.

Pravis, da se je zredila in se pocuti debelo. Ce se ne pocuti seksi, ji ni do seksa. Pokazi ji, da jo imas rad kljub temu, pa tudi da jo podpiras ce bo hotela izgubiti nekaj kilogramov. Drzim pesti.

Imam zelo podobno izkušnjo. Sicer oba brez otrok in malo mlajša od vaju, ampak zgodba strašljivo podobna. Sam sem se raje odmaknil, ker pri njej nisem videl želje da bi delala na sebi in te “strahove iz preteklosti” popravila.
In ja, tudi jaz sem se zelooo navezal na njo in jo imam še vedno rad, ampak za moje počutje je enostavno bolje da sva čim bolj stran eden od drugega. Začne se z malenkostmi, na koncu pa še sam neveš več kdo si.
Če je res tako podobno kot imam občutek, potem lahko rečem samo dve stvari. Ne poizkušaj iskati logike v vsem tem ker JE NI in beži stran preden te psihično sesuje. Po svoje upam da se motim.

Srečno prijatelj!

Hvala za napisano, vsekakor rabim “nalitega čistega vina”.
Bi lahko še kaj dodala, če povem, da je prijateljica “posebna”. Ni romantik, ne mara držanja za roke, objemov, spi sama že celo življenje, vse nasprotno kot jaz in je bila najina INTIMA zreducirana le na ” mečkanje med rjuhami” …sedaj pa ima še težave s tem, da se ne vidi ok in ji enostavno ni 🙁

Hvala za komentar 🙂
Ni glih najbolje za prebrat, ne vem, kaj bom se storil, mogoce se pa le zgodi (ne)verjetno.

Hvala 🙂
Ves čas ji pokažem, dam vedet, da je super, se trudim tudi bit nevsiljiv, sama reče, da jaz nisem problem, da samo sebe odklanja. vsi ji povejo da je prav fajn, otroci, prijateljice …

pri meni pa obratno, tudi oba 50, mož kako leto več, njemu se sploh ne da, ne spomne se, da bi karkoli začel, če začnem jaz, konča v eni minuti, beda od bede. Na začetku sploh ni šel iz mene, zdaj me pa še pogleda ne več.

Druge nima, ves čas je doma, pa kaj popravlja okoli hiše ali pa bulji v tv. Zase imam filing, da sem čedna, drugi pravijo, da sem čudovita, torej nisem neka grdoba, a sploh mu ni do tega in sita sem že namigovanja in prosjačenja za s…. zato sem se umaknila nazaj in sem zdaj brez. Bedno res.

Morda pa si ona ne želi resne zveze in potrebuje samo podporo in prijatelja. Koliko časa je že samska? Ima težavnega najstnika? Morda te je samo izkoristila med rjuhami, če tvoja trditev drži, da ni romantik in ne mara bližine. In kako si predstavljaš resno zvezo z njo, če tebi toliko pomeni intima, bližina in dotiki, ona pa tega ne mara? Tole se ne sklada, če drži. Zato pamet v roke in čimprej stran, s to žensko nimaš prihodnosti.

Iz prve pomislim, da te izkorišča, sploh če ji še finančno pomagaš. Osvojila te je s sexom, sedaj pa si dober še samo kot njen finančnik. Če je sama z otrokom, sigurno gre otrok kdaj k očetu, babicam in se lahko malo spočije od vsega. Ta ženska te ne ljubi, samo rabi nekoga za svoj ego.
Resnično je za premislit, če bi bila ta veza kdaj uspešna, leta pa bežijo in nisi ravno več med mlajšimi. Škoda časa, ki ji ga posvečaš. Najdi sebi primerno ki te bo vredna.
Pa veliko sreče.

Praviš, da se to vleče že eno leto. Si pomislil, da ima drugega loverja, da je več ne privlačiš telesno? Verjemi, iz izkušenj, ženska v štiridesetih se ne odreče spolnosti kar tako, v teh letih smo na višku. Je med vama večja starostna razlika in hrepeni po mlajšem? To je ena možnost, druga pa je ta, da je v depresiji. Sam moraš vedet, kako se obnaša, kakšno je njeno razpoloženje v primerjavi od prej. In niti predstavljati si ne znam, kako sedaj potekajo vajini vikendi, vajin skupni čas. A tudi ta čas ne spita v isti postelji? Se nikoli ne objameta? Nimam nekega pametnega nasveta, a dobro premisli, če je to zate pravo življenje.

Mislim, da je začetniška strast in besede, kako se ubija glavobol potegnilo da je izzvenelo.
Ljubezen ima v sebi ampak ne vem, ne do vas.
Ima vas fuul rada, ne bi vas imela za partnerja. Jaz mislim, samo da ne iskati dlake v jajcu in da na koncu žal ne bo to to.
Včasih ljubezen pride in ide. vam je preveč za seks, oz. samo za seks, ona pa sebe nekako poskuša prepričati, da je to vse ljubezen. Pa ne, to nekako samo šlo ne bo. Vse je ok, samo ne pada na pravo mesto. Oba sta ok, samo za skupaj, mislim, da ne bo šlo.., tisoč izgovor na čakanje ….vedno je kaj da pride prav in vse več, preveč truda…

Objava čaka odobritev

Počasi mi gre že na živce šovinističen pristop: ja moraš ji reči da si lepa, jo hvaliti, jo božati, masirati, drsati, kupovati, moraš jo presenetiti z rožami, z darili, ji reči da jo ljubiš 100x na dan….pa dejte no nehat s takimi. Prvo kot prvo, kako pa mislite, da delamo z ženskami? Kot drugo si je ženska kriva, da izbere idiota, ki ne dela lepo z njo. Kot tretje pa, smo enakopravni. Ravno toliko kot moramo mi moški dvoriti in se lomiti, da se bo počutila dobro, ravno toliko se mora ženska truditi. Sicer ni enakopravno, razumete šovinisti?! Ampak ja, za šoviniste je enakopravnost zgolj pridobitev ugodnosti in nikakor tudi dolžnosti!