Brez glasu
V ponedeljek zjutraj sem se zbudila z vnetim očesom, šla sem k zdravnici ki mi je predpisala kapljice Tobradex in mazilo tobrex, zvečer se je stanje poslabšalo, saj se mi je vnelo tudi drugo oko in dobila sem vročine 38.2°C.
Ko sem se zbudila naslednje jutro je bila vročina še slabša saj se je dvignila na 39,7°C tako je ostalo vse do srede popoldne ko se je k vsemu temu še pridružilo boleče in gnojno grlo.
V četrtek se je pojavilo še to da me je uho bolelo. Ko sem popoldne prišla k zdravnici mi je rekla da je viroza in mi predpisala 500 mg Naprosyne.
Danes je sobota, vročine ni, oči so dokaj ok, me pa grlo, tako zelo boli, da ni pogojev dol požirati, zgubila sem pa tudi svoj glas….vso to stvar pa spremlja pol nos in smrklji v krvavo rjavi barvi,….NAGRAVŽNO…………kaj je z mano narobe?????
Pozdravljeni
Pregledati ipd. vas seveda ne morem, seveda pa je povsem možno, da gre res za virusno okužbo. Smrkelj nikoli po estetiki ne kotira prav visoko, is stopnje nagravžnosti se pa žal ne da potegniti uporabnejših zaključkov. Krvavkast je lahko zaradi vnetja, podobno velja za ostale barve, marsikdaj nanjo (predvsem na temne odtenke) vpliva okolje oz umazan zrak, ki ga dihamo
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Ker se nikakor nemorem “spraviti k sebi” sem se obrnila na vas…
Moje težave so se začele pred več kot mesecem dni…z vročino, slabim počutjem, zamašenim nosom…rahlo bolečino v prsih! Seveda sem odšla do zdravnice katera mi je predpisala hiconcil 500 in počitek…po potrebi tudi lekadol. V bolniškem staležu sem bila 10 dni. Je bilo precej boljše, ampak smrkanje in rahlo slabo počutje je ostalo. Vbistvu do danes pa so minili že skoraj dodatni trije tedni, še nisem odpravila smrkanja( ponoči obvezno zamašen nos in še vedno gosta sluz čez dan…vedno občutek polnega nosu, čeprav piham…ko pihnem zaleže ravno za max 15 min.) 14 dni nazaj sem začela še na suho pokalšljevat.(kot bi me žgečkljalo v grlo kar je posledičnjo sililo na kašelj(ne prav pogosto,vendar je))..zdaj se mi je nekje tri dni nazaj začelo pri kašlju tudi “malo luščit”. Včeraj zvečer sem že ostala napol brez glasu…danes pa ostala popolnoma brez glasu. Se mi je začelo bolj ” luščit” …čeprav s težavo spravim z grla to luščenje…kot bi bilo tako lepljivo da bi se držalo in komaj šlo z grla.Kašelj ni pogost..nekajx ras sili na kašelj ampak bolj si pomagam z njim da odpravim to gosto “sluz” z grla.
Naj povem še to, da je bila prva dva dni vročina…ki nikoli ni presegla 38 C…in potem še kak dan vmes malo nad 37….do max 37.5. Veš čas je grlo malo boleče.
Naj povem še to da mi včasih ponavadi po kašljanju napol vzame sapo…oz. težje zadiham…ampak po nekaj vdihi je spet normalno dihanje. Nos je vedno poln ampak suh…sluz je gosta-trdovratna. Trenutno jemljem samo neo-angin.
Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Potek vaše bolezni, prehlada ni prav nenavaden. Bere se kot virusna okužba in čisto možno je, da ste staknili novega še preden ste se povsem opomogli od prejšnje okužbe. Niste sicer napisali, za kaj naj bi šlo, ko ste prejeli antibiotik, a potek je najbolj podoben virozi. Kašelj je trdovratna težava in se zaradi bronhialne preodzivnosti lahko zavleče v dva meseca tudi po tem, ko smo sicer že “zdravi”, nos si lahko spirate s fiziološko raztopino, poskrbite, da bo doma dovolj vlažen zrak (v kurilni sezoni je običajno izrazito suh), sicer pa iz opisa sklepam, da drugo zdravljenje razen blaženje simptomov ne bo potrebno. Zadno besedo pa ima seveda vedno tisti, ki vas pregleda!
Lep pozdrav
Hvala za hiter odgovor.
Prosim še za eno vaše mnenje…
Danes bila pri zdravniku…še vedno sem brez glasu…kašljam le, ker bi si rada odstranila oblogo katera se mi nabila v grlu po večini je bolj suho…le zjutraj se mi lušči iz grla. (Ne sili me na kašelj.)
Kar se tiče nosa je predcej boljše…sicer je še vedno zamašen bil ponoči…vendar ni potrebno več prav veliko pihanja.
Zdravnica mi je predpisala ospen 1000 na 6 ur
Zyrtec 10 mg eno zvečer
in Calcium šumeče tablete 2x na dan
Diagnoza neke vrste laringitis je rekla.
Dihanje normalno…ko poslušala srce…
Sicer vem da rečete da ima zadnjo besedo tisti ki me pregleda, ampak kljub vsemu prosim za vaše mnenje…
Hvala se enx in lp
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za nasvet, sicer pa sklepam tudi sama da gre za virusno okuzbo pa vendar. Prvi simptomi so se zaceli ze 1 teden nazaj, ko sem se zbudila zjutraj in sem se pocutila utrujeno in bolelo me je grlo. V toku dneva so bolecine v grlu prenehale in sem bila par dni uredu, vendar sm en dan imela hud glavobol in vseskozi sem imela obcutek da zelo slabo slisim… po tem sem imela samo zjutraj malo bolece grlo a se je po jutranjem caju umirilo.
Sedaj sem pa v Parizu in imam rojstni dan, vceraj sem se zbudila kot obicajno z manjso bolecino v grlu, in ker smo sli na verernji sprehod po Parizu se je bolecina v grlu zelo poslabsala, tako da je bolece med poziranjem in tesko govorim, vrocine mislim da nimam. Prosila bi za nasvet ali naj skocim samo do lekarne po lekadole ali naj pocivam, sicer bi res rada imela kaj od dneva in rojstnega dneva 🙂 hvala!
Vse najboljše!!! Potem moram pa pohiteti zo dgovorom, da rojstni dan ne bi prej mimo 😉 Ja, verjetno bo lekador res vse, kar lahko storite za rešitev rojstnega dne. V Parizu se ga ne bo dobilo pod tem imenom, vedeli pa bodo, da je notri paracetamol 500 mg.
Lepo praznujte!
Pozdravljeni,
imel sem drugo operacijo pred enim tednom zaradi papilomov na glasilkah. Po operaciji prvi sem lahko ze po treh dneh izgovarjal besede. Zdaj je od druge operacije minil vec kot en teden in lahko samo sepetam, glas nemorem nikakor ustvariti. Je mozno, da operacija ni uspela in da so mi kaj prevec odrezali pri glasilkah ali mi jih kako unicili??
Hvala
lp
Goran
Pozdravljeni, en teden se mi zdi morda malo prekmalu za oceno stanja, operacija pa ne poteka na slepo in se mi zdi to, da bi “kaj preveč odrezali” bolj malo verjetno. Če se ne povrne normalen glas, pa boste,seveda potrebovali ponoven ORL pregled.
Lep pozdrav