Brez glasu
Spoštovani,
dva dni sem že čisto brez glasu, tako da normalno ne morem govoriti, vem pa da šepetati tudi ni zdravo.
Malo sem tudi prehlajena, kapljice Operil mi pomagajo da ponoči uredu spim. Tudi kašljam, bolj suho (drugače imam tudi lažjo astmo, zdravila redno jemljem).
Kaj naj naredim, da se mi bo glas izboljšal? Kakšna zdravila brez recepta?
Je potrebno do zdravnika?
Hvala
Pozdravljeni!
Verjetno ste brez glasu ostali v sklopu prehlada, ki ga prebolevate in skupaj z njim se bo popravil tudi glas. Kaj dosti pospešiti ozdravitve ne morete, se pa svetuje racionalna uporaba glasu (čim manj govorjenja). Šepetanje ni problematično.
Lep pozdrav!
mam problem y glasom, ze od torka sem brez glasu, no na vsake toliko casa kaj zapiskam drugace pa sepetam. v torek sem imela malo vrocine in sem spala cel dan potem naslednji dan sem bila pa ze cisto uredu, razen mojega glasu. kaj lahko naredim? rekli so mi da naj polizem zlico meda na dan pa ne pomaga.
Pozdravljeni,
jaz sem tudi ostala brez glasu. Ne spremlja me prehlad, mislim da je glavni vzrok zelo suh zrak v sobi, česar se zavedam že dolgo pa nisem nič ukrenila. Danes mi pa še kri konstantno teče iz nosa.
Je potrebno zdravniku za to? Ali naj samo šparam glas. Je sicer izpitno obdobje in bo to bolj težko, zato me zanima če je še kako zdravilo.
Iskreno hvala,
Lep pozdrav
Lep pozdrav!
Že cel teden sem čisto brez glasu lahko samo šepetam, ker drugače iz sebe ne spravim niti zvoka. Prav tako pa tudi zelo kašljam in težje diham (še posebej zvečer). Probala sem že z različni tableti proti kašlju (tudi sirup) pa nič ne pomagajo.Ponavadi nimam nikol takih problemov in sem zdrava. Ali je potrebno že obiskati zdravnika ali bo menilo samo od sebe?
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni!
Pisala sem Vam 03.02.12 in poročala o mojem problemu. Svetovali ste mi naj grem do zdravnika. To sem tudi storila. Zdravnik mi je predpisal tablete Panatus proti kašlju in me poslal na slikanje pljuč. Izvide sem dobila po pošti, kjer piše, da nimam težav s pljuči (vsaj tako sem razbrala iz izvida). Vse lepo in prav, problem pa je v tem, da jaz še vedno zelo kašlam, čeprav sem pojedla že 2 škatlici tablet (Panatus) Ali poznate morda kakšen drug vzrok zaradi kašlja oz.če mi znate povedat kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala!
Pozdravljeni!
Kašelj se po okužbah dihal lahko zavleče tudi 6-8 tednov, ne da bi moralo biti z vami kaj posebnega narobe in to je verjetno razlog tudi pri vas. Panatus le omili kašelj, ne zdravi pa vzroka bolezni in ni bilo pričakovati, da se boste pozdravili s tem zdravilom (virusne okužbe se pozdravijo same-predvidevam da je šlo pri vas za virusno okužbo)
Lep pozdrav