Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Brez glasu

Brez glasu

Spoštovani,

dva dni sem že čisto brez glasu, tako da normalno ne morem govoriti, vem pa da šepetati tudi ni zdravo.

Malo sem tudi prehlajena, kapljice Operil mi pomagajo da ponoči uredu spim. Tudi kašljam, bolj suho (drugače imam tudi lažjo astmo, zdravila redno jemljem).

Kaj naj naredim, da se mi bo glas izboljšal? Kakšna zdravila brez recepta?

Je potrebno do zdravnika?
Hvala

Pozdravljeni!
Verjetno ste brez glasu ostali v sklopu prehlada, ki ga prebolevate in skupaj z njim se bo popravil tudi glas. Kaj dosti pospešiti ozdravitve ne morete, se pa svetuje racionalna uporaba glasu (čim manj govorjenja). Šepetanje ni problematično.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za hiter odgovor, bi vas pa še vprašala, ker se aktivno bavim z športom, ali naj nekaj dni raje ispustim trening?
Hvala

Če je problem le glas in kašelj, sicer pa se počutite kot običajno, sicer ni treba pretiravati, a striktno počivati tudi ne. Če imate vročino ali se počutite slabo, počakajte, da težave minejo.
Lep pozdrav!

sem ostala cez noc popolnoma brez glasu,malo imam suhi kaselj,grlo me popolnoma nic ne boli…kaj je to narobe?mogoce glasilke?

Verjetno res vnetje v predelu glasilk…racionalno (malo) govorite, težave pa praviloma minejo same skupaj s prehladom Lep pozdrav

Ali je to res kar govorijo, na takšno grlo raje mrzlo pivo kot topel čaj?

Čeprav vem, da bi vi glasovali za pivo, tekočina v resnici zavije na svojo pot v požiralnik že prej in ne teče skozi glasilke. Lep pozdrav

Pozdravljeni
Pomagajte mi, že 4 dni sem poponoma brez glasu, lahko samo šepetam. Kaj naj storim?

Običajno je koristen molk oziroma “racionalna raba glasu”, če je težava posledica neke praviloma virusne okužbe…..in mine samo po sebi
Lp

eno uprasaje:
govorim lahko normalno malo kasljam sam nemorm visjih tonov zadet ker mi zmanka glasu in to zdej ze kr 1tedn 🙁

en teden ni dolgo iz medicinskega stališča, še vedno je vzrok lahko prehlad oz okužba, terapija pa vseeno “šparanje” glasu, torej govorite racionalno
Lep pozdrav

mam problem y glasom, ze od torka sem brez glasu, no na vsake toliko casa kaj zapiskam drugace pa sepetam. v torek sem imela malo vrocine in sem spala cel dan potem naslednji dan sem bila pa ze cisto uredu, razen mojega glasu. kaj lahko naredim? rekli so mi da naj polizem zlico meda na dan pa ne pomaga.

Ne morete kaj dosti, tisto z medom je bolj vprašljivo, grgranje medu je pomagalo volku iz sedmih kozličkov, ljudem pa malo manj. “Terapija” pa je bolj molčanje oziroma racionalna uporaba glasu, dokler se ne popravi.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

jaz sem tudi ostala brez glasu. Ne spremlja me prehlad, mislim da je glavni vzrok zelo suh zrak v sobi, česar se zavedam že dolgo pa nisem nič ukrenila. Danes mi pa še kri konstantno teče iz nosa.

Je potrebno zdravniku za to? Ali naj samo šparam glas. Je sicer izpitno obdobje in bo to bolj težko, zato me zanima če je še kako zdravilo.

Iskreno hvala,

Lep pozdrav

Pozdravljeni
Le malo možnosti je, da bi bil vzrok tak, da bi pomagalo kaj drugega kot racionalna uporaba glasu. Virusi so kljub vsemu glavni osumljenec. Lep pozdrav!

Lep pozdrav!
Že cel teden sem čisto brez glasu lahko samo šepetam, ker drugače iz sebe ne spravim niti zvoka. Prav tako pa tudi zelo kašljam in težje diham (še posebej zvečer). Probala sem že z različni tableti proti kašlju (tudi sirup) pa nič ne pomagajo.Ponavadi nimam nikol takih problemov in sem zdrava. Ali je potrebno že obiskati zdravnika ali bo menilo samo od sebe?

Hvala za odgovor!

Večinoma gre za težavo ob virusni okužbi in mine samo, seveda ob racionalni uporabi glasu….. Če vas duši ipd, morate seveda do zdravnika
Lep pozdrav

Pozdravljeni!
Pisala sem Vam 03.02.12 in poročala o mojem problemu. Svetovali ste mi naj grem do zdravnika. To sem tudi storila. Zdravnik mi je predpisal tablete Panatus proti kašlju in me poslal na slikanje pljuč. Izvide sem dobila po pošti, kjer piše, da nimam težav s pljuči (vsaj tako sem razbrala iz izvida). Vse lepo in prav, problem pa je v tem, da jaz še vedno zelo kašlam, čeprav sem pojedla že 2 škatlici tablet (Panatus) Ali poznate morda kakšen drug vzrok zaradi kašlja oz.če mi znate povedat kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala!

Pozdravljeni!
Kašelj se po okužbah dihal lahko zavleče tudi 6-8 tednov, ne da bi moralo biti z vami kaj posebnega narobe in to je verjetno razlog tudi pri vas. Panatus le omili kašelj, ne zdravi pa vzroka bolezni in ni bilo pričakovati, da se boste pozdravili s tem zdravilom (virusne okužbe se pozdravijo same-predvidevam da je šlo pri vas za virusno okužbo)
Lep pozdrav

New Report

Close