Brez ginekologa med nosečnostjo
Živjo,
upam, da je to prava tema za tukaj. Samo rabim malo nasveta/izkušenj.
V sredo sem ugotovila, da sem noseča (test kaže 2–3 tedne), stara sem 27. Pokličem svojo ginekologinjo, kjer sem bila prej, pa mi povejo, da nisem več opredeljena pri njej, ker se je prestavila drugam in sem zamudila rok za ponovno opredelitev. Pač ni več prostora in ne sprejemajo.
Živim v Izoli, zato pokličem še bolnico Izola, da vprašam, če lahko pridem vsaj na prvi ultrazvok, ker trenutno praktično nimam ginekologa. Odgovor: ne, razen če bi krvavela ali imela kakšne močne bolečine, da bi me vzeli urgentno. Super.
Pol grem danes osebno še na ZZZS, kajti ne vem kaj naj naredim, jim razložim, da nimam ginekologa, in tam s punco pogledava seznam prostih ginekologov. In ja… ni jih. Izola, Sežana, Postojna- vse zasedeno. Najbližja opcija je Ljubljana. Rok imam poleti. Se pravi celo nosečnost furat obala-LJ. A realno? To je že zdej muka, kaj šele visoko noseča s poletnimi razmerami na cesti.
Trenutno imam samo tri pozitivne teste in en kup stresa, brez prvega pregleda, brez ultrazvoka, brez zdravnika, ki bi dejansko vodil nosečnost.
A je bila katera v podobni situaciji? A je pametno iti vsaj za prvi pregled privat, da vsaj vem, da je vse ok? Koliko denarja bi morala odšteti za takšen pregled?Ker trenutno ne vem več, kaj naj delam. Sama si plačujem 75 € na mesec za zavarovanje in ne dobim niti osnovnega pregleda. Malo absurden feeling, tbh.
Hvala za vsak nasvet ali izkušnjo, ker sem čist zmedena :/
berem in dobesedno ne morm vrjet da gre zdravstvo dejansko tok u kurac da nocjo nosece zenske uzet.
dejte vse zdravstvene domove poklicat pa povejte situacijo, malo pojamrajte da vas skrbi itd … nekdo se vas bo pa ja moral usmilit. Do Lj se smisla vozit se posebaj ko boste visoko noseca in ko so pregledi na vsake par dni … skoda porabljenega casa denarja in zdravja na cesti.
ce vas skrbi a je v tem trenutku z dojenckom vse ok pojdite na urgenco malo pojamrajte da vas trebuh boli pa vas bodo takoj pregledali, nosecnico vedno vzamejo.
priporocam pa da zacnete pit Folno kislino (Pre mama je bila meni supr)
srecno in lp