Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice Brez česa si ne predstavljate vašega vrta?

Brez česa si ne predstavljate vašega vrta?

Sama imam posejano/posajeno:
korenje, peteršilj, kumare, malancane, paradižnik, solato, krompir, blitvo, rukolo, čez nekaj časa pa še fižol.

Imam še nekaj prostora, a sem brez ideje. Kakšen nasvet?

Pa še nekaj: Se danes – nedelja da slučajno kje kupiti še kakšno seme ali sadike, lokacija Kamnik ali bližnja okolica.
Gašperin in Lap sta zaprta.

cvetača, zelje?
redkvice ?

Hmm…jaz si pa našega vrta ne predstavljam brez ograje 🙂 ki me varuje pred sosedi…pa brez dreves, ki mi dajejo senco pa brez gugalnika- une klopce, ki se guga. Pa kužata bi tudi pogrešala 🙂

Za zelenjavni vrt skrbi tašča. Jaz zaenkrat še nisem našla te žilice v sebi, ona pa to počne z veseljem. Imamo pa solato, začimbe, bučke, paradižnik, kumare. Najbrž še kaj.Pa jagode…mmm teh ne smem pozabit, bi jih zelooo pogrešala 🙂

Jedilne bučke na vrtu. Okrasne pa mal zraven. Oboje nujno!

DVOJINA JE ZAKON!

mi imamo radi pehtran, se šreda, da sem ga imela letos na dveh koncih, ker mi je naenem minil.( pa še recept http://www.kulinarika.net/recepti/4534/sladice/pehtranov-biskvit/ )

Brez ležalnika.

Jaz bi še rabarbaro in zelišča:)

obvezno bi posejala še redkvice in rumeno – podzeno kolerabo. ja pa itak še par vrst bučk:D brez bučk zame ni poletja:))

Paprika, feferončki, bučke, buče, lubenice, več vrst solate in začimbe. Če je prostora veliko pa definitivno še kuruza. Potem pa seveda manjka vseh vrst sadja.

bučke :)))

Črna redkev.

Mi imamo kup zelišč, jagode in maline, od zelenjave pa korenje, solato, redkvice, paradižnik, papriko, rukolo, buče in bučke. Ostale zelenjave ne pojemo toliko, da bi jo imeli doma – jo po navdihu kupimo. Ali pa je ne moremo toliko pridelati, kot bi je pojedli, pa smo se ji na račun ostalega odpovedali (npr krompir).

Radič!

Še bučke, paprika, feferoni, začimbe, zelje (zgodnje, rdeče, kitajsko), por, čebula, česen, ohrovt, brokoli…

Veliko se lahko najde, odvisno je pa od vas kajimate radi in česa porabite največ.

https://www.facebook.com/actio.si

Solata, zelje ( zgodnje, pozno počaka čez zimo , če je mila ), korenje, špinača, blitva, čebula, rdeča pesa ( se ne da primerjat v vloženo, jaz jo jem kar samo skuhano ), grah!! ( krasen za v skrinjo ), koruza za žar, bučke, letos tudi malo krompirja, redkvice, nizek fižol, paradižnik.

Pa brokoli in cvetača.

Meni pa prostora zmanjkuje.

Pravkar sem prvič pobrala pehtran in pečem točno ta biskvit.
Jaz bi pogrešala berivko in redkvice, pa blitvo, borovnice, papriko, bučke, meliso, drobnjak, jagode, pa mlade kumare za na sendvič 🙂

Poleg naštetih imamo mi še bučke, ker to so poleti res zakon, pa špinačo, brokoli čeprav zraste bolj mali je zelo okusen, čebula, česen,gomoljna zelena nekaj koruze, ribez, jagode, ameriške borovnice…vsega po malem ampak naša kosila so le zaradi vrta nekaj najboljšega – vsaj takrat, ko kaj raste.

Krompir, fižol, stročji fižol, grah, korenje, rdeča pesa, paprika, paradižnik, jajčevci, por, solata, radič, ohrovt, redkvica, blitva, začimbnice (peteršilj, zelena, majeron, origano, šetraj, luštrek, rožmarin, drobnjak, komarček, meta, melisa).

Živi in pusti živeti

Brez njega je vrt prazen. :))

[img]http://shrani.si/f/3Z/uJ/4fdEczIo/gartn.jpg[/img]

:)))))

New Report

Close