Brez česa si ne predstavljate vašega vrta?
Sama imam posejano/posajeno:
korenje, peteršilj, kumare, malancane, paradižnik, solato, krompir, blitvo, rukolo, čez nekaj časa pa še fižol.
Imam še nekaj prostora, a sem brez ideje. Kakšen nasvet?
Pa še nekaj: Se danes – nedelja da slučajno kje kupiti še kakšno seme ali sadike, lokacija Kamnik ali bližnja okolica.
Gašperin in Lap sta zaprta.
Hmm…jaz si pa našega vrta ne predstavljam brez ograje 🙂 ki me varuje pred sosedi…pa brez dreves, ki mi dajejo senco pa brez gugalnika- une klopce, ki se guga. Pa kužata bi tudi pogrešala 🙂
Za zelenjavni vrt skrbi tašča. Jaz zaenkrat še nisem našla te žilice v sebi, ona pa to počne z veseljem. Imamo pa solato, začimbe, bučke, paradižnik, kumare. Najbrž še kaj.Pa jagode…mmm teh ne smem pozabit, bi jih zelooo pogrešala 🙂
mi imamo radi pehtran, se šreda, da sem ga imela letos na dveh koncih, ker mi je naenem minil.( pa še recept http://www.kulinarika.net/recepti/4534/sladice/pehtranov-biskvit/ )
Mi imamo kup zelišč, jagode in maline, od zelenjave pa korenje, solato, redkvice, paradižnik, papriko, rukolo, buče in bučke. Ostale zelenjave ne pojemo toliko, da bi jo imeli doma – jo po navdihu kupimo. Ali pa je ne moremo toliko pridelati, kot bi je pojedli, pa smo se ji na račun ostalega odpovedali (npr krompir).
Solata, zelje ( zgodnje, pozno počaka čez zimo , če je mila ), korenje, špinača, blitva, čebula, rdeča pesa ( se ne da primerjat v vloženo, jaz jo jem kar samo skuhano ), grah!! ( krasen za v skrinjo ), koruza za žar, bučke, letos tudi malo krompirja, redkvice, nizek fižol, paradižnik.
Pa brokoli in cvetača.
Meni pa prostora zmanjkuje.