Najdi forum

brez bolečin

Pozdravljeni!

Mene zanima, če lahko dobiš injekcijo, ko ti delajo plombo in še pri čem lahko dobiš injekcijo? Zadnjič, ko so mi delali plombo, me je strašansko bolelo, poleg tega pa je zobozdravniku spodrsnilo z roko in me je urezal še pod jezik (sluznico ali kaj). Po kolikem času lahko pijem alkohol, ne da bi zaradi tega imel kakšne težave z rano? Rana sicer ni velika in se že fajn celi, niti ne boli preveč.
Hvala za odgovor in lp.
Oton

Spoštovani Oton,

injekcijo lahko dobite pri vseh posegih, ki vam povzročajo bolečino. Ker pa je bolečinski prag pri ljudeh različen, boste morali to zase vedeti kar sami. Pri menjavah zalivk ali pa pri saniranju karioznih zob vam anestezija vsekakor pripada.
Kar se tiče pitja alkohola, boste morali poskusiti sami.
Lepo pozdravljeni!

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem ena od tistih, ki se zelo boji plombiranja. Zadnje čase vedno zahtevam anestezijo. Vendar nekateri zobozdravniki pravijo, da to ni najbolje, ker potem ne vedo koliko lahko zvtrajo, ker je zob ‘mrtev’ ali nekaj podobnega. Ali je to res?

Hvala za odgovor.

Spoštovana Rintintin,

po mojem mnenju je to le izgovor. Vsak zobozdravnik z nekaj prakse dobro ve, kje se nahaja zobna pulpa (živec) in kdaj bo večja verjetnost, da do nje z vrtanjem pridemo.
Za ugotavljanje tega, ali je zob “živ” ali “mrtev” pa imamo druge metode in ne le pacientovo reagiranje na “vrtanje”. Nekateri ljudje imajo tako visok bolečinski prag, da lahko mirno delaš brez anestezije in jih ne boli, spet drugi pa se zelo hitro odzovejo na bolečinske dražljaje.
Skratka, jaz se s tem ne strinjam.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close