Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Brenčanje v ušesu

Brenčanje v ušesu

Lepo pozdravljeni!

Pred cca. 3 tedni mi je začelo brenčati v levem ušesu. Zelo mi je odmevalo v ušesu, ko sem poslušala človeški glas. Zdravnica me je pregledala in rekla, da je možno kakšno vnetje (imela sem tudi rdeče grlo). Dala mi je kapljice ua uho (neomicin) za 4 dni. Že po prvem dnevu je bilo bolje. Čez približno dva tedna pa se je brenčanje ponovilo. Spet sem dobila iste kapljice, tokrat za en teden.
Zanima me, če bi to res lahko bilo vnetje, ker bolečin nimam, imam pa rahel prehlad (rahlo pekoče grlo, zamašen nos)?

pozdravljena ga.Zupanova

Pravega vnetja ušes najverjetneje nimate,je pa pri vsakem prehladu možna tudi reakcija v ušesu,predvsem zaradi slabšega prezračevanja srednjega ušesa skozi nos po evstahijevi tubi.Zaradi tega je lahko prisotno brenčanje v ušesu.Če pa so te težave bile prisotne že pred prehladom potem je najverjetneje posledica prekrvavitvenih motenj v notranjem ušesu(pri zvišanem pritisku,okvari vratne hrbtenice…)

Lp Dr.I.B.

Šumenje v ušesu se mi je spet ponovilo, ker sem bila izpostavljena prepihu. Zdravnica je ugotovila, da imam vnetje sluhovoda in mi dala trak z neko kremo v uho, ki sem ga potem še dvakrat zamenjala. Brenčanje je izginilo, rahle bolečine (ki sem jih imela samo, ko se mi je izpahnilo) tudi, ampak čutim, da to uho še vedno nekako ni odmašeno. Ko prepihavam ušesa, mi zapoka v obeh, pretok zraka pa čutim samo pri enem, pri drugem ne vedno. Občutek imam, da se stanje izboljšuje, odkar zvečer grejem uho s termoforjem. Zanima me vaše mnenje o vsem tem. Bi lahko bilo kaj narobe?

Brenčanje v ušesu, ki sem vam ga opisovala v prejšnjme sporočilu se s akpljicami takrat ni pozdravilo, zato mi je zdravnica v uho dala trak z antibiotično kremo. Po tem zdravljenju je brenčanje izginilo, še vedno pa uho nekako ni bilo prehodno. Ko sem se prijela za nos in pihnila, sem pretok zraka čutila le skozi eno uho, skozi drugega (ki je bil vnet) pa ne. vOb izpahovanju sem čutila tudi bolečino. Zdravnica mi je rekla, da imam na bobniču nek zamašek. Naročila mi je, naj en teden v uho dajem olje. Po enem tednu sem šla na spiranje ušesa. Masla ni bilo nič, iz ušesa je le odplaknilo zamašek, ki se je naredil na bobniču, ker se mi koža pred vhodom v sluhovod zelo lušči. Bolečine ob izpahovanju so izginile, še vedno pa se ušesa ne da prepihati. Mislite, da bi bilo uho še vedno lahko malo zamašeno ali to povzroča kaj drugega? Ali bi lahko bilo kaj narobe z evstahijevo cevjo? S sluhom nimam težav.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!!!

New Report

Close