Najdi forum

Brcanje v nosečnosti

Drage mamice in bodoče mamice.
Sem nosečnica v 22 tednu ( prvilč noseča ) in prestrašena. Otroka že čutim, vendar zelo različno, včasih nekajkrat dnevno vendar nežno, včasih pa dva tri dni sploh ne. Ali je katera že to doživela in ali bi me moralo skrbeti. Vem da so nekateri otroci tudi v nosečnosti bolj mirni, torej ali bi že pri tej starosti morala vsak dan čutiti otroka enko pogosto, ali pa dojenček postane zares aktiven kasneje. Prosim svetujte mi iz izkušenj, ker ne želim, da bi me po nepotrebnem skrbelo.

Mateja zivjo. Ne vem če ti bom kaj pomagala, ampak tudi jaz sem
v 23 tednu nosecnosti, čutim ga tudi jaz, vendar na 2 dni recimo.
Včasih 2 dni zapored, potem 1 dan nič, pa spet. Ko sem ginekologa vprašala,
kakšen je tukaj pravilen red, pravi da ga ni, zato do 7 meseca brez panike.
No in tega se zdaj drzim. Probajte se vi.

Ce ste prvic noseci, potem morate vedeti, da tudi niste “izkuseni” v zaznavanju brcanja oz. otrokovega gibanja. Ce je malo manj izrazito, ni nujno, da ga opazite. Ce gibe cutite redno, ceprav ne vsak dan, mislim, da ni razloga za skrb. Ce pa zelite, da bi vas kdo pomiril, pa si omislite dodatni ultrazvocni pregled. Tam boste sami najbolje videli, kako se otrok giblje! Res pa je, da je vcasih med pregledom bolj miren. Pa ne pozabite videokasete prinesti s seboj.

Najlepša hvala. Kaj se lahko ultrazvoktudi posname? Vse kar moram prinesti navadno videpkaseto in prosuiti zdravnika če lahko posname otročka?Lep pozdrav

tudi jaz bi rada od irene kaj več vedela od tele videokasete, ali to
resnicno obstaja.
moj zdravnik kot kaze ima običajen računalnik, zato si tega ne predstvaljam
hvala za pojasnila

Ne vem, ali imajo to vsi omogoceno, v Mariboru (Splosna bolnisnica) lahko prinesete videokaseto s seboj in vam celotni pregled, pa tudi gibanje posnamejo. Ce bi bila jaz noseca, tega gotovo ne bi zamudila. Pomislite, da si bo otrok to videokaseto potem lahko tudi ogledal! Poklicite tja, gotovo se lahko narocite tudi kot samoplacnice. Pozanimajte se, kako in kaj! Teoreticno pa bi se dalo posneti tudi na racunalnik, samo bi moral imeti res veliko spomina in moral bi biti res zmogljiv.

Osebno se mi zdi taksna kaseta bedarija. Le kaj vam bo? Da boste ugotavljali, ce mu kaj manjka?
Bodite srecna mamica, poslusajte prijetno glasbo, se smejte in se veselite otroka. Vse to bo zaznal tudi vas malcek in mu bo lepo. Ostale pridobitve ameriske tehnike pa pustite za cas ko bo malcek zunaj.
Srecno.

Takšna kaseta je zelo fajn, ne zato da bi ugotavljali kaj mu manjka, saj itak new moremo videti in prepoznati toliko kot zdravnik, temveč sama npr. bi z veseljem pri 15- 20 letih pogledala kakšna sem bil v maternici, kako to zgleda!

New Report

Close