Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Brazgotine in kapilare

Brazgotine in kapilare

Dober dan!

Od operacije v otroških letih so mi ostale brazgotine čez cel prstni koš, na zapestju in na dimljah. Sicer sem se jih sedaj po več kot dvajsetih letih že navadila in sprejela, si pa vseeno želim, da bi bila brez njih. Brazgotina na prstnem koše je na zgornjem delu v barvi kože, široka manj kot centimeter in le rahlo dvignjena, na spodnjem delu pa je temnejša in bolj izbočena. Brazgotina je zelo vidna, tako kot tudi na dimljah in zapestju. Sprememb ne opažam.
V kolikšni meri bi jih plastična operacija lahko popravila in kakšen postopek bi bil najbolj primeren?

Prav tako imam probleme s kapilarami, ki so najbolj vidne po nogah, vendar pa tudi na obrazu – predvsem poleti ali ob telesni dejavnosti. Spopadam se tudi z alergijami – po obrazu dobim rdeče lise, pojavijo pa se zaradi krem (do sedaj še nisem našla kakšne, na katero ne bi koža reagirala po nekajkratni uporabi), kadar mi je vroče, zaradi lastnega potu, … Ali je v takšnem primeru laser sploh mogoč?

Zanima pa me tudi približna cena, saj se mi še sanja ne, koliko takšni postopki sploh stanejo.

Hvala za odgovor, Sara

Pozdravljeni

Estetski izgled brazgotin včasih lahko popravimo včasih pa ne. Učinek ponovnega izreza, preoblikovanja in preusmeritve brazgotin, kritij z režji lokalnih ali oddlajenih tkiv, s presadki, ekspanderji, dermabrazije, pilingi, laserskega zdravljenja, silikonskih oblog, kompresijskih oblačil, injekcij kortikosteroidov je lahko udgoden. Drugič spet pa kljub množici metod videza ne moremo izboljšati.

Zelo pomemben dejavnij celjenja je vlek okoliških tkiv in kože prečno na brazgotino. Če je ta velik se bo brazgotina razširila in ostala dlje časa aktivna. Včasih bo zadebeljena temneje pigmentirana, drugič bo razvlečena in vbokla (kot strije), včasih temna drugič svetlejša od okoliške kože…
Svetujem vam obisk v naši abmulanti kjer vam bomo lahko svetovali in izbrali najsutreznejši način zdravljenja.

Kapilare sorazmerno učinkovito odstranjujemo z laserji. Včasih je potebno nekaj terapij, da najdemo najustreznejše nastavitve. ( tiste , ki so primerne vaši barvi kože globini in velikosti kapilar oz. razširjenih žilic.)
Pri nas imamo več vrst laserjev tako, da običajno lahko izberemo najustrezenjši način odstranitve.

Laserji običajno ne povzročajo alergij. V primeru bojazni pa z lahkoto testiramo odgovor kože še pred obseženejšo terapijo.

Lep pozdrav

Aleš

Lp, mene pa zanima, koliko stane lasersko odstranjevanje kapilar z obraza? Jaz imam – tako mi je rekla kozmetičarka – po obrazu zelo drobne žilice, ki sicer niso vidne, toda kožo imam vedno rdečkasto po licih, še zlasti ob telesnem naporu in vročini, kar me zelo moti. Hvala za odgovor, Lp

Živijo

Lokalna laserska terapija stane pri nas okoli 32 tisoč sit.

Glede na napisano mi ni povsem jasno za kaj gre pri vas. Za motečo rdečico obraza ali za razširjene žilice.

Priporočam , da se ogalsite v naši ambulatni , da vam bom znal svetovati primerno zdravljenje.

Lep pozdrav

Aleš

Kje pa se nahaja vaša ambulanta + koliko stane pregled brez posega+približno koliko časa se potem čaka na poseg? Lp

lejla napisal:

> Kje pa se nahaja vaša ambulanta + koliko stane pregled brez
> posega+približno koliko časa se potem čaka na poseg? Lp

Živijo
Naša ambulanta je na polikliniki Kiničnega centra, v pritličju C hodnik (vhod je iz Njegoševe ceste.
Če dobite napotnico splošnega zdravnika za plastično kirurgijo krije pregled zavarovalnica sicer stane okoli 5000 sit.

Pri meni je čakalna doba na poseg do mesec dni.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close