Najdi forum

BRAZGOTINE

Pozdravljeni!

Sem štiri mesece po operaciji prsi. Brazgotine pod prsmi so še rdeče, mažem si jih s kontrakel mazilom. Doktor mi je priporočil naj si nabavim še sil gel kremo. Kakšno je vaše mnenje o tej kremi? Ali je bolj učinkovita kot ostale, ker še ne vem, ali jo je ssploh miselno nabaviti, saj je precej draga.

Hvala za odgovor in LP,
Lisa

Pozdrvljeni

Silikonska mazila so učinkovita pri zmanjševanju brazgotinjenja pravzaprav so edina mazila , ki so glede na Evidence based medicine dokazano učinkovita..

Lep pozdrav

Aleš

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam nekaj vprašanj na to temo. Tudi sama sem dobre 3 mes. po operaciji povečanja prsi in mažem brazgotine z kontrakel kremo, poskusila sem tudi kontratubex, vendar ni nekih razlik – brazgotine so še vedno precej rdeče in široke. Zanima me, a še ni prepozno, da začnem mazat s silgel kremo? Pa še to, a tudi vi priporočate tako močne in obsežne masažne vaje proti kapsuli?

Hvala za odgovore in lp!

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če so ta silikonska mazila učinkovita tudi pri starih brazgotinah ( 2 leti in več)?

Hvala!

Pozdravljeni
masaža brazgotin je potrebna dokler so aktivne. Dokler rastejo na dnivo kože , so pordele , trde, boleče ali srbeče. Silikonsko mazilo je priporočljivo je paprecej dražje od drugih. Končna širina brazgotin je odvisna od mprečenga vleka vaše kože na brazgotino. Čas zorenja brazgotin je okoli leto do dve.
Veliko kirugov priporoča program masaže dojk proti kapsulam. Verjetno ob masaži nastane lepo oblikovan žep okoli proteze. Z močno in vvzdtrano masaže lahko včasi dosežemo zmehčanje kapsule ko ta postaja opazne. pri bolj izraženi kapsula kjer je ta že moteča pa je pogosto edina rešitev ponovni poseg.

lep pozdrav

Aleš

Pzdravljeni

če je brazgotinea zrela ( kožne barve v nivoju ali pod nivojem kože) in se ne spreminja več mazila ne bodo učinkovita. 🙂

Lep pozdrav

Aleš

Pozdravljeni!

Jaz sem si do sedaj mazala brazgotine s Kontractubexom več kot 2 leti. Brazgotina (podolžno prerezan trebuh cca 25 cm) je pravzaprav lepa, gladka ampak se vseeno vidi, tudi “zadrga. Glede na to da sem suha in brez trebuha ne zgleda grdo, res pa je da je že dolgo kožne barve. Če sem prejšnji odgovor pravilno razumela, se zadeva ne bo več spreminjala tudi če se mažem. Meni se pa zdi da se koža še vedno popravlja, zmanjšuje se tisti odebeljeni del ki je držal šive, vi pa pravite da se več ne da nič narediti. Kaj torej….

Hvala za odgovor!

Živijo
če se vam koža še vedno popravlja jo pridno masirajte naprej.
Moji odgovori so za vas bistveno manj pomembni kot vaša konkretna izkušnja 🙂

Lep pozdrav

Aleš

Spoštovani

pravzaprav je to vprašanje za Nado 66in doktorja Aleša

Pred 10 leti sem bila operirana in imam brazgotino podolgem od prsnega koša do dela trebuha kjer leži mehur. Zgornji del je bil šivan z “kovinskimi sponkami”, spodnji del pa klasično z nitjo.
Brazgotina ni estetska, imam težave z prekomerno težo, večina novonastalih kil se mi nabira predvsem na trebuhu, zato brazgotina zgleda še grše.
Kaj lahko storim (poleg shujševalne), da bo področje okrog brazgotine bolj ravno. Ko sem bila operirana ni nihče mojim (bila sem še otrok) staršem povedal, da je treba brazgotino s čim mazati.

Ali se da stanje sploh kako popraviti??????

Hvala lepa za odgovor

Živijo

Moral bi vas videti, da bi vam povedal če kiurška korekcija brazgotine sploh pride v poštev.

lep pozdrav

aleš

Mene pa zanima, kje se dobi Siligel, ker ga v lekarni ne dobim. Uporabljam Contrakel, ki pa mi ne pomaga. Uporabljam pa ga že eno leto!

Spoštovani!

Minilo je že kakšnih dobrih 7 let odkar sem bil operiran na obrazu. Imel sem nesrečo z stekleno steklenico in po operaciji je brazgotina ostala in to kar precej velika. Brazgotina je bila šivana z navadno nitko, ki se je sicer zelo lepo zacelila, dobila normalno barvo kakršno ima moj obraz. Sedaj pa me zanima me, ali obstaja kakšno kozmetično, ne vem mazilo ali kakšno ličilo, ki bi lahko prikrilo to brazgotino, ali je možno samo z kirurgijo ali kakšnim boljšim kozmetičnim posegom, prosil bi vas za hiter odgovor.

Lep Pozdrav.

Spoštovani!

Pred enim mesecem sem si zlomila zapestje, dobila sem mavec, kasneje pa je sledil operativni poseg.Na zapestje sem dobila 6 šivov. Rana je še bolj sveža saj je od operacije šele en teden. Zanimama me kdaj se začnem lahko mazati in kakšno kremo naj uporabim. Hvala.

Čao!

Jaz imam za brazgotine zelo dobro izkušnjo s kremo Cosmerba Rjavo. Prvo informacijo o kremi sem dobila na tem linku http://www.vidastudio.si/index.php?page=katalog&cid=16&pid=28
in
http://www.vidastudio.si/index.php?page=stran&pid=106

Pozdravljeni,

Imela sem operacijo trebuha.Imam brazgotino25 cm vzolzno.Zanima me ce je mogoce brazgotino prekrit s tatoojem in v koliksnem casu po operaciji.

New Report

Close