Spoštovani,
Hčerka je bila takoj po rojstvu operirana na srcu in ji je ostala precej izrazita brazgotina na prsih. Zanima me, ali se lahko brazgotina lepotno operira v primeru, če bi jo kasneje, ko bo hčerka zrastla le-ta motila? Kdo krije stroške v tem primeru oziroma ali moramo strošek plačati sami v celoti?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem
lp, Klara
Sama sem bila 2x operirana na srcu in po drugi operaciji pred 3 leti so brazgotine dokaj grde, razvlecene, izstopajoce iz nivoja koze in rdece. Ker sem zelela slisat mnenje plastika sem se narocila na pregled na Klinični center/ ambulanta za plastično krg./ poliklinika C hodnik.
Moram povedat, da sem blazno razocarana nad odnosom zdravnika, ki me je pregledal. Za popravitev brazgotine pride v postev samo operacija pod popolno narkozo, s tem, da stanje tudi po njej ne bo bistveno boljse. Menda, ni mogel povedat. Po operaciji se pa naj bi zdravljenje nadaljevalo z raznimi slikinoni, lepili, oblizi in kompresijami. (tega nisem najboljse razumela, saj je bilo povedano prevec na hitro in splosno).
Hkrati mi je se povedal, da sem sama kriva za taksno brazgotino, zakaj pa sem cakala, da je od posega minilo 3 leta. Prit bi morala menda takoj po operaciji. Tega mi noben ni povedal, pa sem se posvetovala z vec zdravniki in vsi so rekli, da se mora najprej zakljucit postopek celjenja in brazgotinjenja koze, to bi naj trajalo tam nekje okoli 3 leta.
Naenkrat pride v sobo sestra in pravi: Dr. ……., v cakalnici caka se 30 pacientov! Zdravnik (in njegov praktikant) sta odsla sredi pogova iz sobe brez pozdrava. Dobesedno obrnila sta se na peti in ze jih ni bilo vec!
Sem zelo razocarana nad odnosom zdravnika, nad pojasnilom o raznih moznostih zdravljenja, nad sistemom narocanja pacientov v Ambulanti za plasticno kirurgijo – gneca v cakalnici je nepopisna. Sprasujem se, ali sem samo jaz imela taksno sreco, ali so je delezni vsi pacienti? Pa tudi zanima me, ce so vsi zdravniki na oddelku tako vzviseni in oholi.
Lep pozdrav,
Zala