Najdi forum

brazgotine

Imam probleme s kožo, točneje atopični dermatitis. Ker mi je ta bolezen pustila velike posledice na koži: rezidualne hiperpigmentacije in nežne brazgotinice kot je opisano v zdravniškem poročilu me zanima, če bi se lahko in kako bi se lahko to izboljšalo ter v kakšni meri? Moram pa povedati, da sem se o tem že pozanimala pri dermatologih, ki so podali različna mnenja: od tega da bi lahko uporabil kemični piling in da imam lahko kožo ko “dojenčkova ritka” , spet drugi pa pravi da bi bilo nekoliko težje to izboljšati. Te težave so največje na hrbntem predelu ter na nadlahteh, imam jih pa tudi po celem telesu po malem. Zanima me pa tudi, če bi se dalo to izboljšati že med samo boleznijo ali bi pač morala toliko časa trpeti dokler se mi bolezen ne bi umirila?

Že vnaprej najlepša hvala za odgovor!

Pozdravljeni

Za kakšen bolj resen odgovor bi vas moral videti in presoditi ali se vam s kirurškimi metodami da pomagati.

Za odstranjevanje berite-zmanjšanje brazgotin v zadnjih letih vedno več uporabljamo laserje. kemični in mehanični piling mogoče tudi pridtea v poštev pri povrhnjih hiperpigmentacijah…

Vendar te metode uporabljamo v glavnem na obrazu in rokah po hrbtu pa prav redko.

Svetujem pregled in pogovor v sredo popoldan.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close