Najdi forum

Brazgotine

Na hrbtu so mi odstranili dva lipoma, seveda se zdaj pozna rez, pa me zanima s čim se da to brazgotino čim bolj zmanjšat, da bi bla čim manj vidna. Obstajajo kakšne res efikasne kreme ali kaj drugega? Kaj mi svetujete?

Hvala za odgovor

Lp

Živijo

Problem brazgotin na hrbtu je , da gre za debelo sorazmerno togo kožo, ki je ob gibih telesa izpostavljena velikim napetostim. Od teh napetosti je odvisna končna širina brazgotine.
Brazgotine po izrezih na hrbtu se, običajno s časoma, razvlečejo neodvisno od tega kaj z njimi počnemo. Brazgotine so sprva pordele nato v roku leta ali dveh zbledijo in postanejo kožne barve.
Če se vmes zadebelijo , srbijo in rastejo nad nivo kože (hipertrofična brazgotina) jih zdravimo z masažo protibrazgotinskimi kremami (kontrakel, kontraktubeks), s silikonskimi oblogami ali silikonskimi mazili in z vbrizgavanjem kortikosteroidov v brazgotine)

Večina kirurških ran se zaceli z sprejemljivimi brazgotinami.

Lep pozdrav

Aleš

Živjo!
Na vratu,vzporedno s čeljustjo imam kirurško brazgotino (odstranitev brach.ciste in bezgavke).Po dveh mesecih je pod brazgotino zatrdlina in zdi se mi da je rožnata površina brazgotine širša,je pa sama brazgotina lepo ravna s kožo. Zakaj je pod brazgotino še vedno trdo in malce zadebeljeno??

Na površini od reza do čeljusti (3cm) so bili prekinjeni živci, zdaj me tu občasno zbada, nastali so zelo majhni mozoljčki oz. koža je na dotik hrapava, občutek je rahle bolečine na površju. Zanima me ali je možno,da ostane tak zoprn občutek za vedno?

Hvala za odgovor

Lp

New Report

Close