Najdi forum

brazgotina

Pozdravljeni!

Pred tremi meseci sem padla z rolerji in si ranila koleno. Bila sem na urgenci, kjer so mi rani malo ocistili, sivali pa ne, ker tam sploh nisem imela vec koze. Imela sem namrec dve vecji rani, ki sta bili polni peska in sta se gnojili kar okoli 2 tedna. Ta cas sem hodila koleno previjati v zdravstveni dom. Kraste so kmalu odpadle, mene pa je koleno obcasno srbelo. Sedaj imam tam, kjer sta bili rani, dva rdeca madeza, ki sta dvignjena nad ravnjo koze. Ce pokleknem na to koleno, me tam boli. Vse skupaj tudi grdo izgleda. Zanima me, ce je to mozno odstraniti, saj me mocno moti, in ce je tak poseg treba placati. Sem studentka, stara 23 let.
Najlepsa hvala za odgovor,

Kaja.

Pozdravljeni

Brazgotine v področju kolena so, še posebaj pri mladih ljudeh, pogosto, razvlečene in izrazite. Zorenje brazgotine traja običajno leto do tri. Ves ta čas je brazgotina lahko pordela ali lividna. Lahko srbi, včasih tudi boli. Včasih raste nad nivo okoliške kože, drugič se razvleče in konča pod nivojem kože.

Brazgotine zdravimo z masažo, protibrazgotinskimi kremami, silikonskimi olbogami, pritiskom, operativno, z laserji… in včasih nič od tega ne pomaga k zadovoljivemu rezultatu.

Pridite na pregled z napotnico , da vam bom lahko svetoval ustrezen način.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close