Hčerka je bila v novembru 2003(stara 6 mesecev) operirana zaradi izrastka v predelu senc, ki se je pojavil nenadoma in rasel zelo hitro. Diagnoza: piogeni granulom
Operirana je bila v KC, klasično in ne lasersko. Baje je bilo to bolj primerno glede na stanje izrastline. Operiral je dr. Ahčan, ki je tudi naredil kontrolo šivov. Šivi so se lepo zacelili, brez gnojenja. DR. je svetoval le masažo z kremo Bepanthen plus. Moram priznati, da je rano zelo lepo zašil, kljub temu pa se šivi poznajo kar precej (vsaj zašito je bilo lepo enakomerno naravnost). Vem, da bo kar precej časa trajalo, da ta roza rdeča barva preide v kožno, pa me vseeno zanima, s čim bi pospešila lepše “celjenje”. Zdravnik mi je zatrdil, da se ji sčasoma brazgotina ne bo poznala. Čeprav bi rada verjela, mislim, da popolnoma ne bo izginila. Kaj pa menite vi? Svetujete še kakšno kremo?
Pozdravljeni
Proces brazgotinjenja in zorenja brazgotin poteka od enega do več let. Pri otrocih je brazgotinjenje lahko zelo burno ker gre za mlado zelo reaktivno tkivo.
Navodilo , ki vam ga je dal dr. ahčan je pravilno. Ob enostavnem celjnju je dovolj masaža z ustrezno kremo večkrat dnevno. Če bi priščo do rasti brazgoine , ki bi postala debela, vozličasta priporočam kontrolo pri dr. Ahčanu če ne pa potrpljenje in vstrajno masažo.
Če imate z brazgotino skrbi se lahko oglasite pri dr. Ahčanu (ali pri meni), na kontrolnem pregledu :).
Zrela brazgotina na obrazu je praviloma malo opazna , kožne barve in kot taka estetko malo moteča.
Lep pozdrav
Aleš