Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Brazgotina

Brazgotina

Čestitam vsem, ki se trudite in nam nudite zelo uporabne informacije. Imam problem, ki spada v področje plastične kirurgije, vendar upam, da mi boste lahko posredovali kakšen napotek.Stara sem 38 let. Pred 14 leti so mi pri prvem porodu naredili carski rez. Ostala mi je zelo grda brazgotina, ki je na otip zelo občutljiva in me tudi z estetskega vidika zelo moti. Ker me ta problem muči že toliko let, me zanima ali se da s tako brazgotino kaj narediti ?

Lep pozdrav in hvala za odgovor

Spoštovani!

Hvala za pohvale in hkrati opravičilo za nekja zamude pri odgovoru. Danes sem se vrnil s kongresa ameriškega združenja zdravnikov družinske medicine v Dallasu, kjer je njihov predsednik za javnost povedal misle, ki nekako sovpada z našimi nameni pri uvajanju teh strani za vas, bolnike. Povedal je takole: Zdravnik družinske medicine še naprej ostaja prvi, na katerega se lahko obrne vsak bolnik za kateri koli svoj problem. Poleg ambulante in obiska na domu se je nasvetom po telefonu pridružil tudi internet. Upamo, da nam bo v prihodnosti uspelo, da bo svojim bolnikom na internetu dosegljiv tudi vsak osebni zdravnik.

K odgovoru. Predstavljam si nelagodnost zaradi brazgotine, ki jo omenjate. Ko gre za življenje bolnika ali otroka – kot v vašem primeru, pogosto pozabljamo na okrnjen videz. Pogosto zapleti pri celjenju ali pa lastnosti telesa samega povzročijo slabše celjenje in nastanek brazgotin. Ker ste v 14 letih zagotovo poizkusili že marsikaj in slišali marsikateri nasvet, kako z masažami in mazili zmehčati brazgotino, vam predlagam, da se posvetujete s kirurgom plastikom, ki vam bo glede na pregled vedel svetovati, ali je še smiselno poizkušati s konzervatvinimi ukrepi, ali pa brazgotino zdraviti kirurško.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close