Braunemon
Lepo prosim za mnenje.
Zadnjič sem se na morju soočila z alergijo na sonce. Ali na kombinacijo krema-sonce, kaj vem.
Kasneje mi je nekdo predlagal tablete Braunemon. Služile naj bi za samoporjavitev, oz. podlago za sončenje in zaščito pred alergijo. Načeloma sem proti jemanju tablet, toda če so v tem pogledu koristne, bi naredila izjemo. Podobnega strgitisa v obliki srbečice res ne bi rada ponovno doživela.
Ima kdo izkušnje s tem?
Je to učinkovita zadeva ali zopet nategola?
Hvala za odgovore.
A.
Sama sem ga letos jemala, čeprav nimam problemov z alergijo. Res deluje, seveda ni nek magični preparat, ki bi iz Skandinavca naredil Afričana, pomaga pa. Sem pa slišala, da ga priporoča dr. Bartenijev (dermatolog) ravno kot preventivo pred alergijami.
In pa, Ariel: ali si slučajno v obdobju, preden si šla na sonce ali istočasno, jemala kakršnekoli antibiotike ali podobna zdravila?
Pred leti sem jemala braunemon in res sem dobila lep svetlo rjav ten in bila sem brez alergij. Jemala sem tri poletja zapored, a zadnje leto so se mi pojavile velike rjave lise po rokah in nogah. Tega najprej nisem povezovala, potem pa mi je prijateljica, ki je še bolj svetlopolta rekla, da je bila po braunemonu grozno pegasta.
Škodljiv? Ja, po mojem če ga uživaš celo leto. Že leta imam alergijo na sonce. So mi že zatekali notranji organi in hja, malo je manjkalo da ne bi šla v krtovo deželo. Popolnoma pa se soncu ni mogoče izogniti. Letos sem jemala beta karoten od DM, ki je več kot pol cenejši in moram povedati, da se nisem šla ravno sončit, toda lahko sem se sprehajala z otrokoma po soncu (ne ravno opoldne). In nosila sem same majčke z naramnicami, tako da sem dobila tudi nekaj barve. Zadovoljna sem. Ampak pozimi pa mi ne pade na pamet, da bi ga jemala. Kar je preveč, je preveč. Sicer pa je za blažje oblike bolje jesti korenček, marelice, papriko…
Lp
Potem si pa res uboga 🙁
Sama sem imela probleme z alergijo, ko sem bila še otrok, ker sem praktično vsako poletje jemala antibiotike. Potem, ko jih eno poletje nisem, je bilo pa vse v redu, čeprav sem bila že kar navajena, da bom na soncu dvajset minut, potem me bo pa začelo srbet … Pa me ni. Šele čez nekaj časa sem ugotovila, da je bila to reakcija na nekatere antibiotike. Mislila sem, da imaš morda isti problem.