Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija braunemon

braunemon

Spoštovani,
na trgu je kar velika izbira krem po sončenju in tudi cene so kar pestre pa me zanima, če imate s kakšno izkušnje oziroma mi lahko kakšno svetujete (za starejšo kožo)? Zanima me tudi, če je pri jemanju tablet, ki povečajo pigment (Braunemon) še vedno potreben tako visok zaščitni faktor? So te tablete lahko škodljive? Moja praksa je, da se zelo počasi privajam soncu vsaj na začetku poletja in podaljšujem do jeseni. V času od 11-16 po sončni uri nisem nikoli na soncu. Enako ravnam s 6 letno hčerko, ki pa je temnejše polti.
Hvala in lep pozdrav, Dorina

Spoštovana Dori,

t.i. tablete za porjavitev vsebujejo karotenoide, ki so podobni vitaminu A ter antioksidante – vitamina C in E. Te tablete ne “nredijo” prave barve, ampak je barva , posledica kopičenja karotenoidov v koži. barva je začasna in ne ščiti pred UV žarki, torej pred opeklino. Te tablete prav tako ne pospešijo oz. povzročijo povečanega nastanka pigmenta melanina v koži, ki ga koža začne v večji količini tvoriti, kadar je izpostavljena UV žarkom (to je njena obrambna reakcija, takrat se koža “bori proti sovražniku št. 1” ).

Te tablete načeloma niso nevarne , če niste preobčutljivi na sestavine in imate zdrava jetra ter ne uživate določenih zdravil (retinoide).

Za zaščito vaše kože vam svetujem izdelke tvrdke Vichy, Lancaster, La Roche Posey.

Lep pozdrav
LArisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close