Najdi forum

Pozdravljeni.

Imam brata starega 27 let. Ima velike probleme. Med katermimi je tudi alkohol.
Ne spomnim se vec ali so bili najprej problemi in potem alkohol ali pa so se zaradi alkohola zaceli problemi. Stanuje sam. Vedno se potika okoli in laze kje je. Izgubil je dve dobri sluzbi in zdaj je brez dela. Sumim celo, da so mu izklopili elektriko – zima bo! A laze o vsem tem!
Ne zeli pomoci, morda, ker niti ne ve kaj hoce. Imeli smo tudi druge probleme doma, zato sem jaz kmalu odsla od doma, bolje receno, sem se distancirala od druzine in na ta nacin izgubila odnos, ki bi ga kot brat in sestra morala imeti. Imam lepo druzinsko zivljene in sem srecna. Vendar me za brata zelo skrbi. Vsa prikrivanja – lazi, ko ga vidim se mi srce trga. A ne vem kako mu pomagati. Ne znam se mu priblizati, niti se nocem spustiti na njegov nivo, ker potem zelo trpim.

Po pogovorih z ocetom in mamo smo prisli do tega, da bi bilo morda najbolje, ce bi prisel v kontakt s psihologom. morda mlajsim, nevem, takim ob katerim se nebi pocutil ogrozenega.
Niti nevem koga predlagati. Niti nevem kako brata prepricati, da bi se obrnil po pomoc.

po tv slo sem gledala eno oddajo o dekletu, ki je bila zelo tezavna najstnica, potem je prisla v stik z enim psihologom ki se mi je lahko zaupala. Ta ji je zelo pomagal. Ona je kasneje zbolela za rakom na nogi in prestaha huda zdravljenja. zanima me ali ste morda to oddajo gledali, ker se mi je ta psiholog zdel zelo primeren.

Ali mi lahko pomagate – svetujete?

hvala

alenka

POZDRAVLJENI, TISTO JE BIL DR. KASTELIC (VSAJ UPAM, DA SVAA GLEDALI ISTI PRISPEVEK ).TUDI JAZ IMAM PROBLEME, AMPAK S SINOM. tRAVA , ALKOHOL PA ŠE KAJ DRUGEGA BI SE VERJETNO NAŠLO. O KAKŠNEM STROKOVNEM POGOVORU ŠE SLIŠATI NOČE, (PRAVI , DA PSIHIATRA RABIM JAZ) HODI ŽE V SLUŽBO, OB DELU SE JE VPISAL V ŠOLO(NE VEM , ČE IMA SPLOH KAKŠNO MOŽNOST , DA JO OB VSEM TEM NAREDI ) DENARJA ZA SEBE IMA TAKO DOVOLJ. JAZ SEM Z ŽIVCI ČISTO NA KONCU, MISLITE , DA NAJ MU POSTAVIM KOVČKE PRED VRATA, SAMO BOJIM SE , DA BO POTEM ŠE VELIKO BOLJ ZABREDEL, KO BO DOBESEDNO NA ULICI. KO SEM TO NAPISALA MI JE KAR NEKAKO LAŽJE.
L.P.

New Report

Close