bratje/sestre in privilegiji
…ali ima gdo od vas brata ali sestro…koliko starejše ali mlajše….in še bolj me zanima, če ste tisti, ki niste edinci…kdaj čutili večjo ali manjšo pripadnost ali privilegij v družini?….
Kakšne odnose imate sedaj…ko niste več otroci, med seboj?
Prosim, da mi odgovorite, saj me slednje zelo zanima….
No jaz imam starejšega brata – 4,5 let in se sedaj nikakor ne razumeva…je pa tudi bil in še je veliko bolj priviligiziran od mojih staršev…čeprav nekateri trdijo da so ljubljenčki, tisti, ki so najmlajši…
Komentarji prosim
LP Esy
Jaz imam starejšo sestro, narazen pa sva tako kot ti z bratom. Jaz nisem čutila (in še vedno ne), da bi starša med nama delala kakšno razliko glede tega katero imata raje. Edina razlika, ki se je izražala v preteklosti je ta, da sem se jaz intenzivno ukvarjala s športom in sem bila zaradi tega deležna večje finančne “pozornosti” kot sestra, čeprav je bila zaradi tega sestra kdaj izdatno “nagrajena” mislim, da se na koncu računica vseeno ne izide. Res pa je, da če bi se sestra želela ukvarjati s kakšnim športom, bi jo prav tako podpirala in se zaradi tega ni čutila zapostavljene. Razlika, ki pa se kaže danes pa je ta, da ima sestra dobro službo, jaz pa sem še študentka in zaradi tega je prispevek staršev npr. ob odhodu na morje pri meni večji kot pri sestri in nje to ne moti.
Ko sem bila še majhna in sem kakšno stvar morala deliti s sestro, sem vedno jamrala “mami, pa zakaj morem met toto prokleto sestro”, danes pa sem hvaležna, da jo imam (upam, da tole ni izpadlo preveč patetično).
Razumeva pa se dobro in sva si zelo blizu, čeprav se kdaj tudi kam pošljeva, vendar je čez pol ure že vse po starem 🙂 Glede uslug pa mislim je ona bolj tista ki jemlje, jaz pa bolj dajem… Pa ona je meni večkrat naštimala kako vragolijo kot jaz njej. Staršem je recimo povedala ko sem imela obdobje kadilstva, vendar jima je hkrati natvezla vse živo, tako da mi sploh nista nič rekla in sem za to izvedela komaj čez par let. Z njenim blebetanja pa imam še danes probleme! Huh… sem zatežila…
Jaz mam 11 let starejšega brata in se mi zdi kar fajn, če odmislim, da je tisočkrat bolj zaskrbljen zame kot lastni starši in teži glede šole, tega kaj delam zunaj (alkohol&substance ipd ;)))
Razlik pa med nama niso delali, vsaj jaz jih nisem opazila. Zdi se pa mi, da sta pri otrocih s tako starostno razliko oba na nek način edinca, kar je po mojem mnenju in izkušnjah v redu, vsakemu se lahko v zgodnejših letih 100procentno posvetiš, sicer pa v resnici ne vem, kako bi bilo, če bi si bila po letih bližje.
Lep večer;
N.
hja… to pa je tema, na katero imam jaz kar dosti za povedat..
Pri nas imam včasih občutek, da je tako, da je moj predragi bratec oh in sploh, jaz pa sem samo punca, ki je totalno nesposobna..
Narazen sva 6,5 let. S tem, da sem jaz starejša.
Občutek imam, kot da bi njemu bilo dovoljeno vse. Npr razlika je že v tem, da on gre lahko že v 6razredu ven do 8-9 zvečer. Medtem ko jaz tega nisem smela itn..
Eh kaj pa vem.. Po drugi strani se čisto razumeva… Samo na jetra mi gre, ker mi včasih dajeta oba starša občutek, kako bolj sem neumna od njega.. itn.
Zdaj pa je sploh vse čisto drugače, ker me med tednom ni doma.. Študij..
Tko al tko pa je itak znano dejstvo, da sem js res čudna :))))) (beri-> zaprta vase, ne dela tko kt starši rečejo (una scena.. pjt se učit, pa se iz principa ne:)) )
ah..ja.. drugač če je pa treba se prot starem postavit, sva pa z tamlamu itak na isti strani:)
bo že..
Forum je zaprt za komentiranje.