Najdi forum

Za vrt imamo kar njivo velikosti cca 10 arov. Lani je mrgolelo bramorjev, pridelka je bilo bore malo. Veliko bramorjev smo se rešili s pomočjo Mesurola. Ker pa je verjetno ostalo še veliko ličink jajčec in tudi kakšna odrasla žival, me zanima, s čim naj tretiram zemljo, da ne sadim in sejem zastonj, kot lani.
Hvala za vsak koristen nasvet!

Bramorji so povečini nočne živalce ne jih zastrupljat, ker se z njimi hranijo tudi čuki in sove, včasih tudi še drugi nočni lovci. Jaz sem jih imel zelo veliko zaradi konjskega gnoja v bližini vrta. Enostavno sem jih en dan izbezljal ven, dal v posodo, dobro zaprl in odnesel v bližino zapuščene njive. Treba bo zavihat rokave vzet motiko v roke in se lotiti dela. Vsakič, ko obrnete zemljo jo dobro preglejte, če so majhni rovi v njej ste na pravi poti, bramor je v bližini. Rovi so malo večji kot pri glistah. Jaz sem še ugotovil, da so teritorialne živalce in, da imajo mladičke vsaj 2x na leto. Mladički so miniaturni starši in so tudi zelo hitri Pri lovu na le te morate biti zelo hitri, ko ga izbezljate ven, ker se hitro, podobno kot krt, zarije nazaj v zemljo. Verjemite, da se bolj splača zadeve urejat na naraven način, kot pa puščat strup v zemljo iz katere potem uživate zelenjavo.So pa to zelo lepe, čiste in zanimive živalce, škoda, da nam tako znajo zagrenit delo na vrtu.Veliko uspeha.

New Report

Close