Najdi forum

Pred tremi tedni sem na gredo naflancala solato in komaj cakam, da toliko zraste, da jo zacnemo jesti.Pa jo je vseskozi manj, ker mi bramorji objedajo korenine. Kako naj se jih znebim?
Alenka

Za bramorje in krte obstaja elektronska naprava na baterije. Je 100 zanesljiva. Malce draga (cca 6000 sit), vendar je krta pregnala. Piše, da je tudi za bramorje.

Solato pa napadajo tudi strune. Le ta požre samo glavno korenino, solati pa ni več pomoči. Takoj se posuši. Če pohitiš lahko v strženu solate najdeš struno (oranžne barve, 1-2 cm). Ne vem s čim se jo uniči, ker imajo vsi strupi dolgo karenco. Pomaga Dursban, ki pa ima karenco več kot 1 mesec.

al, mi posujemo okrog gredice in okrog flancov mordi granulat,ker tudi imamo veliko bramorjev. Doba čakanja za zaužitje zelenjave je po tem tri tedne, kar ni tako zelo hudo. Je pa ta zadeva, ki je proti polžem in tudi proti bramorjem stoodstotno zanesljive, boš našla bramorje kar “na križu” v gredici. Ta mordi granulat (bom danes pogledala doma, kako se imenueje, pa ti proti večeru točno zapišem še ime ….) je tudi proti strunam in proti drugemu mrčesu v zemlji. Veliko uspehov pri odpravi teh škodljivcev ti želim!

marija (1)

se imenujejo briketki, ki se posujejo okoli rastline in jo tako ščitijo pred polži in bramorji.

Dobi se pa ta zadeva v Semenarninih vrtnih centrih Kalia, ker imajo kmetijsko apoteko.

Da Marija 1, to je Mesurol. Res najboljši.

Hvala vsem za nasvete. Bom poizkusila.
Alenka

Le to bi dodala, da je pri uporabi strupov proti bramorjem, le-te potrebno pobrati. Da si jih ne privošči kaka ptica in se še ona zastrupi.

Ja vendar je mesurol tezek strup,rastlina ga vpija in kdo jo na koncu poje?

Tudi mi smo imeli veliko bramorjev zagotovo več kot 250 kom. in s tem mesurolom smo jih uničili. Vedeti pa moramo, da smo s tem uničili tudi na tisoče korstnih (mikro)organizmov, ki so pa še kako nujni za pedogenezo in pa s tem tudi za uspešno rast rastlin.

živjo!
zelo bi mi pomagali, če mogoče kdo ve zakaj se bramor sploh pojavi?
lepa hvala
lillla

New Report

Close