Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bradikardija?

bradikardija?

Spoštovani
V zadnjih mesecih se mi dogaja, da imam povišan srčni utrip, zaradi česar sem bila večkrat pregledana. Nisem se dobila izvidov kardiologa o holter monitoringu. Navadno se mi je povišal okrog 140 udarcev, vendar kratek čas. Nato je bil utrip okro 80, nato med 65 – 70 v mirovanju, leže ali sede. To so tudi moje normalne vrednosti. Pri utripu 65 se počutim dobro. Danes ponoči se mi je povišal malo, nisem merila, domnevam orog 80 udarcev, nato sem vstala, pokrila otroka in se vlegla nazaj. Srce je v tem trenutku močno utripalo, vendar zelooo počasi, Trajalo je recimo 30 sekund. Od takrat dalje, je moj utrip v mirovanju 55, 54. Obcadno se dvigne na 59 – 60, vendar čez 60 ne gre. Govorim za sedeči ali ležeči položaj. Bi morala k zdravniku? Po vecmeecni borbi s previsokim pulzom, ki se nikoli ni spustil pod 64, sedaj tole. Me mora skrbeti? Imam potne dlani, zaradi tega srčnega utripa sem pod stresom, pa se ne dvigne utrip. Ponoči slabo spim zaradi otroka, ki se zbuja. Pa zudi dama od sebe se zbudim in navadno zakrat izmerim utrip, pa v teh mesecih.Ni bil nikoli tako nizek. Pred tem ga nisem redno merila, da bi lahko rekla kakšen je moj normalen utrip, ko sem zdrava.
Hvala vam

Sicer ne navajate starosti, niti tega, če jemljete kakšna zdravila in kako so opredelili (imenovali) vaše tahikardije… Na splošno pa se mi zdi, da se preveč obremenjujete s številčnimi vrednostmi vašega utripa. Moj nikoli v mirovanju ne doseže 55. Ostalo pa je stvar ekg.
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani.
Stara sem 34 let, otrok je star 17 mesecev. Ne ukvarjam se s športom že vsaj 8 let. Prej sem trenirala karate, dokaj intenzivno. Pred 8 leti je moj pulz res bil okrog 55 v mirovanju sede. Od takrat do sedaj si pulza nisem spremljala. Težka sem 64 kg, pred 8 leti 56 kg, visoka sem 165 cm.
Stvar je v tem, da se ob takem pulzu picutim rahlo omotična. Tecimo, če se smejim, se mi zdi, da bom kar skup zlezla. Stoje je bil pulz okrog 68 – 70. Tahikardije niso bile opredeljene, bila sem večkrat na urgenci, niso mi nič rekli kakšna tahikardija naj bi bila, izvidov holterja še nimam, opravljala sem ga pred 2 tednoma. V preteklosti sem že imela dokazano supraventrikularno t. (tudi nekako pred 8 leti). Danes sem dobila menstruacijo, oziroma vceraj zvečer. Šla sem tudi že 3x na blato, kar se mi je ob začetku menstruacije že kdaj prej zgodilo. Ne jemljem nobenih zdravil. Ščitnica ok, pregledana pred 3 meseci, sicer majhen gomolj, ki ni hladen in Avtoimunsko vnetje, hormoni BP. Osebna zdravnica meni, da so tahikardije morda psihičnega izvora, ker sem imela skupek simptomov v preteklih mesecih ( mravljinčenje po glavi, bolečine v prsih). Tokrat me v prsih nič ne boli, oziroma me le, ko se premaknem – baje mišice – nosim otroka, pa se poklic imam dokaj fizične narave. Danes mi je tudi bolj toplo kot sicer, kar se mi tudi včasih ob menstruaciji zgodi. Tudi potila sem se, to pa se mi navadno ne dogaja. Počutim se tako, kot bi imela zelo nizek pritisk. Merilec se je pokvaril, zato si ga ne motem izmeriti.
Hvala, lep pozdrav

Močno se mi zdi, da vaše težave niso povezane z vašim, po vašem mnenju nizkim utripom, sploh če ne jemljete zdravil, ki nižajo utrip. Utrip ni nizek, bradikardne motnje ritma s takim utripom so redka reč in v večini jih pojasni običajen ekg. Tudi jaz glasujem, da začnete iskati problem pri glavi.
Lep pozdrav

Hvala…
Torej ste mnenja, da slabo počutje izvira iz nekih tesnobnih občutij ali kaj podobnega, ali ste s tem, ko ste omenil glavo mislil na neko dogajanje na možganih ( fizično)?
Včeraj sem šla na urgenco, saj sem imela občutek, da bom zlezla skupaj. Saturacije sem imela 100, pulz 77, pritisk 140/90. Sestra je omenila, da mi pulz ful niha. Iz 100 je v eni minuti padel na 70, takrat so delali ekg, ki je bil vredu. Dežurna zdravnica mi je dala posnetek ekg in mi rekla naj ga pokažem osebni zdtavnici kot dokaz, da se slabo počutim tudi, ko je srce čisto vredu. Bi morala še k nevrologu?
Hvala, lep dan.

NE mislim na karkoli na možganih, mislim na tesnobnost, torej psihično težavo.
Lep pozdrav

New Report

Close