Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija bradavice pri sinu

bradavice pri sinu

Spoštovani!

Že dve leti hodiva s sinom (6 let) v dermatološko amb. v splošno bolnišnico Celje, kjer mu žgejo bradavice, ki so se mu sprva pojavile na levi dlani in v noseku. Ampak te bradavice so se mu samo sploščile ter so se mu sedaj ponovno pojavile, tokrat še v večji meri, po noseku oz. okoli nosnih votlinic jih ima sedaj dosti več, prav tako so se mu še pojavile na spodnjem delu bradice, pa po prstih…groza. Ker je zanj ta postopek sedaj že boleč in neprijeten, ter kot opažam to ne zaleže najbolj učinkovito, me zanima kaj naj še naredim da se mu bodo te bradavice odstranile oz. jih poplnoma zaustavile. Kaj jih sploh povzroča, glede na to da jih ne jaz, niti moj mož niti hči nimamo.

Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.

Lep pozdrav!

Natalija

Spoštovana Natalija,

bradavičke , ki jih opisujete, (predvidevam , da so izključili možnost molusk-tudi virusna okužba) povzroča okužba z virusom , ki se imenuje humani papiloma virus- HPV. Torej gre za okužbo, do okužbe pa lahko pride ob kontaktu kože (zlasti, če je ta poškodovana) z bradavico oz se prenašajo s praskanjem. Verjetno se je vaš otrok okužil v vrtcu, na igrišču itd.
Pomembno je vedeti , da velikokrat primarne bradavičke niso popolnoma pozdravljene in se zato vzbrstijo nove ne da bi šlo za ponovno okužbo.

Glede na to , da zamrzovanje s tekočim dušikom ni prijetno, vam svetujem , da v lekarni nabavite že magistralno pripravljene tekočine za odstranejvanje bradavic- mazati je potrebno dosledno in vztrajno.

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close