Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva bradavice na spolovilu

bradavice na spolovilu

Lep pozdrav
O bradavicah ste napisali že veliko, pa vseeno me nekaj zanima. Partener ima po spolovilu okrog 10 bradavic. Najprej so bile majhne zdaj pa rastejo in tudi vedno več jih je. Mene pa najbolj zanima kje jih je bobil. Se lahko prenašajo samo s spolnimi odnosi? Jaz jih nimam, vsaj zunaj ne. Tukaj gre namreč za vprašanje zvestobe. Pa še to, napisali ste da pogosto kar same izginejo, ali je to res in kako se jih da odstranit brez obiska pri zdravniku?

DA, bradavice je mogoče dobiti le s spolnim odnosom. Dovolj je lahko tudi en sam odnos z okuženo osebo. Od kod jih ima vaš fant ne bo mogoče ugotoviti, ker se ne pokažejo tako kot prehlad, ki se pojavi 3 dni po stiku z okuženo osebo oziroma z vitusom. Genitalne bradavice lahko zrastejo tudi po več letih po okužbi ali pa se nikoli ne pojavijo. In še nekaj: ni nujno da okužena oseba ima vidne prave genitalne bradavice, da jih lahko prenese na drugega. lahko so take bradavice tudi mikroskopsko majhne in lahko, da jih imate tudi vi, pa tega ne veste.
Brez obiska pri zdravniku se bradavic ne da odpraviti. Odstranjuje se jih namreč z različnimi lokalnimi citostatiki in kirurško.

New Report

Close