Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija bradavice-kaj zdaj?

bradavice-kaj zdaj?

Pozdravljeni!

Konec decembra sem bila napotena k dermatologu, da mi je z dusikom zamrznil tri majhne bradavice na podplatih. Pocakala sem da je nehalo boleti in mazala s posebnim vazelinom, ki sem ga dobila na recept.
Potem ko sem nekaj casa mazala in ko je nastala koza na teh treh mestih belkasta, sem noge namocila in odstranila kolikor se je dalo. Pri eni bradavici se je krasno odluscilo, pri drugih dveh pa se je trgala koza in sem odstranila kolikor se je dalo. Cez nekaj dni sem pri najvecji opazila v sredini bunkice in ko sem jih nekaj odstranila je iz rane mocno krvavelo.
Pustila sem sedaj vse skupaj pri miru. Sestra pri dermatologu mi je rekla da bom dobila nov datum cez en mesec in naj prinesem novo napotnico.
Do danes nisem dobila se nobenega obvestila.
Sedaj pa moje vprasanje. Ali naj sedaj ponovno mazem z vazelinom in poskusam sama odstraniti ali naj pocakam na nov datum in odstranjevanje z dusikom?
Hvala
N.

Spoštovani,

koža na podplatih je najdebelejša, zato je zdravljenje bradavic na tem mestu lahko dolgotrajno. Če nimate več rane, lahko ponovno začnete mazati z vazelinom vsak dan ali vsak drugi dan. Svetujem vam , da pokličete že danes dermatologa oz. sestro , da vam določijo nov datum obiska. Napodplatih je običajno potrebno 3-5 zamrzovati bradavico s tekočim dušikom.

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

V lekarni kupiš WARTNER ki odstranjuje bradavice. Imela sem eno na podplatu pa je pomagalo. Cena je pa okrog 4000 sit. Osnovano je na metodi s tekočim dušikom. Uporabila sem 3x ,da je pomagalo.

ojla, jaz sem to že poskusla vse, pa men žal ni pomagalo imam pa na prstih na rokah. žal—

New Report

Close