BRADAVICE
Moji hčerki so se naredile bradavice na podplatih tudi pri 6 letih. Šli sva k zdravniku na “žganje” trikrat. Takrat so jih ižgali, pa so se zopet pojavile. V lekarni smo kupili neke tekočine, mazali, pa je bilo le malenkost manj. To zdravljenje je trajalo približno eno leto. Nato mi je moja stara mama predlagala, da so včasih, ko je bila še ona majhna te stvari odstranjevali z polži lazarji. Sliši se res ogabno. Toda, moja hčerka je bila še vedno tako majhna, da se ji te stvari še niso gabile. Predlagala sem ji ta način odstranjevanja in se je strinjala. Ker smo imeli v bližini gozd, sva odšli na lov za polži. Našli sva ga in ga odnesli domov. Doma je hčerka z nogo drgnila ob njega. Polž se je močno slinil in menda prav ta slina pomaga za bradavice. Ta postopek sva ponovili dva dni zaporedoma. Res je sicer, da je žival mučena. Toda moja hčerka od takrat, pa do danes, ko ima 15 let ni imela nikoli več bradavic. Naj povem, da je bil polž lazar črne barve, ne vem ali je to tudi pomembno.
Tudi to je en način za odstranjevanje teh nedležnih in trdovratnih bradavic, ko odpove medicina.
Sonja
To kar ima hči na podplatkih je ravno s stopalom. kot nekakšna temna pikica s svetlim kolobarčkom. Jaz sem si vedno predstavljala bradavico kot nekakšen izrastek. Stvarco sva pokazali zdravnici pa je na daljavo ocenila (kar ji malo zamerim) da je to bradavica, meni drugače deluje bolj kot otišanec ali kurje oko.
Moji dve nečakinji sta imeli ravno take brdavice kot jih opisuješ, le da jih je bil cel podplat pri drugi pa cela peta. Pri eni so zginile same od sebe, pri drugi pa je brat mazal s tekočino ki se dobi v lekarni in ravno včeraj ko se je namakala v bazenčku ( zgleda da se je zmehčalo ) so ji popadale ven. Sedaj so tam drobne luknjice, ki pa potem izginejo.
Jaz sem bila na žganju bradavic pred parimi meseci in potem je bila katastrofa, ker se mi je naredil hematom in je trajalo 14 dni, da se mi je vsaj malo umirilo in sem lahko hodila. No na srečo je bradavica zginila. Takrat je potem ena spraševala kako je bilo in so ji punce nekaj pedikerjev in krem priporočili in ti svetujem da pobrskaš, to se je dogajalo okoli 25.maja, da boš lažje našla.
Aja meni je sestra pri osebnem zdravniku (kamor sem potem zaradi hematoma šla) rekla da v kliničnem centru pri pedikerju to uspešno odstranijo, da je treba iti večkrat, a da z nečem namažejo in je potem dobro. Probaj poklicati še tja, pa boš videla kaj.
Drugače pa je čisto ogromno možnosti, da se ji ne bo naredil hematom kot se je meni, a za vsak slučaj pojdi z hčerko žgat bradavice, tako da ne bo imela v bližnji prihodnosti kakšnih počitnic ali izleta.
LP
T
Aja pa mene je tud doktrca tako pogledala, čez mizo… zgleda da je to običajna praksa, prej sem pa 2 uri v čakalnici čakala. No zdaj mam drugo zdravnico.