Bradavice
Ne vem kam naj se obrnem za nasvet, zato sem malo pobrskala po internetu in naletela na to stran. Moj problem pa je sledeč: že kar nekaj časa nazaj sem opazila čudne spremembe na obeh bradavicah, posebno na levi, ki je postala nekako razjedena, kot bi bila v koščkih, pa tudi temneje je obarvana… Stara sem 17 let in zdaj me resno skrbi, da imam raka. Ne vem kaj naj naredim, preveč me je strah, da bi se komu lahko zaupala, tudi k zdravniku ne upam. Tudi spati ne morem več mirno in res ne vem kaj naj naredim, vsak nasvet bo dobrodošel…
Drago zaskrbljeno dekle!
Bilo bi skoraj nemogoce, da bi pri 17-ih zbolela za rakom dojke. Mozne so druge diagnoze, ki bi v tej starosti prisle prej v postev (vnetje, lahko pa tudi povsem normalno preoblikovanje dojke, ki se vedno poteka). Morala bos premagati sramezljivost ali odpor do zdravnika. Ce bi ti bilo lazje, si izberi raje zdravnico. Lahko te spremlja mama ali prijateljica. Torej malce poguma, pa se bo ta skala, ki te tezi, odvalila.
Zelim, da bi kmalu mirno spala!
Irena
Oh, hvala!! Kar nekaj časa je minilo odkar sem objavila to temo in če povem po pravici, me je bilo kar strah priti nazaj, saj sem se bala, da mi bodo vsi rekli, naj grem čimprej k zdravniku in da je očitno res nekaj zelo narobe. Zdaj sem malo pomirjena, čeprav me je še vseeno strah. Jutri grem verjetno k zdravnici (tako ali tako jo moram obiskati) in jo bom vprašala za mnenje. V glavi sem si zamislila že vse možne scenarije, zadnje čase pa me je ideja o raku na dojki skoraj obsedla, tako zelo sem bila zaskrbljena. Še vedno sem, ampak mislim da je res najbolje da grem čimprej k zdravnici in da vidim, kaj je na stvari. Tako me je strah! A vseeno – hvala hvala hvala, vajine besede so mi trenutno v veliko pomoč. Držita pesti da se res ne motita. Strah me je.