Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk bradavica

bradavica

Pozdravljeni,
upam, da mi boste lahko pomagali. Čeprav se mi ni zdelo znamenje, ki ga imam na bradavici nič posebnega, sem, ko sem prebrala eno zgodbo o tem, kako je fant pri svoji punci odkril raka na dojki, začela razmišljati, da mogoče pa bi sprememba lahko kaj pomenila. Torej, pred letom in pol sem rodila. Takoj, ko sem začela dojiti, so se mi na bradavicah pojavile take temne brazde, babica je rekla, da je to normalno. Brazde so se zmanjšala, nekatere izginile, zdaj izgledajo kot lepotične pike. V bistvu sta ostali samo dve, na desni dojki. Na tej dojki se tudi bradavica, ko nabrekne, “razvleče” navpično in ne enakomerno okroglo kot bradavica na levi strani.
Je to normalno ali se moram in pokazat ginekologu?
Naj še povem, da ne prejemam kontracepcijskih tablet,imam redne menstruacije na 25 dni, ki so prvi dan boleče in trajajo tri dni.

Hvala za Vaš odgovor Že vnaprej.

Upam, da boste razumela, da je na tovrstna vprašanja, brez pregleda “v živo”
zelo težko oz. skoraj nemogoče odgovarjati.
Glede na opis mislim, da ne gre za nobeno bolezensko težavo, ampak verjetno bolj posledico dojenja. Če je to bil vaš prvi porod, lahko povem, da dojki dozorita in dobita svojo obliko šele po prvem porodu in dojenju in največkrat popolnoma enaki po dojenju nista.
V vašem primeru bi se na naslednjem ginekološkem pregledu glede tega posvetovala z ginekologom.
Na voljo vam je tudi metoda BreastScan, ki nima omejitev glede let. Na njem se opravi tudi tipni pregled. Več o metodi si lahko preberete na .

New Report

Close