Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bradavica???

Bradavica???

Pozdravljeni,
najprej bi se vam rada zahvalila za vaše sodelovanje na forumu in vaš dragocen čas, ki ga namenjate odgovarjanju staršem.
Pred tednom dni smo na stopalu mojega petletnika opazili izrastek, ki je mogoče bradavica, nisem pa prepričana. Naš pediater je na dopustu, zato se nanj ne moremo obrniti. Ta “bradavica” ima po kopanju, ko je vse razmehčano, podobno “strukturo” kot cvetača – ko ga premaknem se vidijo nekakšne koreninice, ki rastejo iz kože, vse skupaj pa je veliko kot en večji mozolj. Nekaj časa ga je srbelo, zdaj pa ga ne moti več. Moram pa povedat, da se mu nogica zelo poti in da so bile po prihodu iz vrtca nogavičke velikokrat mokre.
Ker gre konec tedna v toplice, bi vas rada vprašala, če obstaja kakšna krema, s katero ga lahko mažemo, da bo bradavica (če to je) odpadla ali vsaj, da se ne bi večala in ga začela močno motiti.
Hvala za vaš odogovor že vnaprej.

Spoštpvana Nataša,
to kar opisujete je skoraj gotovo bradavica (zelo lepo ste napisali, kot cvetača).
V lekarni kupite tekočino za bradavice ali pa še bolje obliž za bradavice. Po navodilih nalepite oz. mažite s tekočino. Vendar je potrebno potem tudi malce pomagati pri izpraskanju, sicer se ne odstrani do konca in se zato spet ponovi. Pri nas po 1 tedenskem mazanju otroku v ambulanti s skalpelčkom pomagamo odstrgati do konca. Včasih je potrebno še mazati.
Nič ne boli, saj je zadeva neoživčena.
Kar poskusite že sedaj z obližem, do odhoda v toplice bo morda že odpadla.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor in lep dan vam želim.
lp
Nataša

New Report

Close