brada
Spoštovani, zanima me poseg zmanjšanja brade, izključno iz estetskih razlogov. Kosti niso problem, bolj tkivo oz. mišice, ki jo kar malo preveč povdarijo, a toliko, da je moteče izrazita. Stara sem 35 let in sedaj so tudi gube na bradi izrazite. Zanima me postopek, okrevanje in seveda tudi cena takega posega. Se zahvaljujem za odgovor. Lep pozdrav! Tea
Pozdravljeni. Mehka tkiva sledijo kostnemu ogrodju in običajno se brada zmanjša tako, da se kost v predelu brade pomakne navzad in, odvisno od vašega profila, lahko tudi nekoliko navzgor ali navzdol. Poseg se izvede skozi usta in na koži ni brazgotin. Ker omenjate gube v predelu brade, je prav mogoče, da imate povečan tonus mišic v bradi. Vzrok je mogoče ugotoviti samo s pregledom. Če vas motijo samo gube zaradi povečanega tonusa, jih je mogoče odpraviti z injekcijami Botoxa. Da bi kar po občutku odstranili oziroma izrezali nekaj mišic in podkožnega tkiva v predelu brade ne gre. Potreben je natančen pregled, pregled slike obraznega skeleta v profilu – tako imenovan telerentgenski posnetek – ter pregled ortopana, predno je mogoče reči, kako se posega lotiti. Od tega je odvisna tudi cena, kot seveda od tega, ali se poseg izvaja v splošni ali lokalni anesteziji.
Lep pozdrav, DD