Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Brada

Brada

Spoštovani dr Kralj,
zadnjih nekaj let (stara sem 34) se mi izključno na bradi pojavljajo veliki mozolji. V puberteti jih nikoli nisem imela, prav tako jih nimam nikjer drugje, pojavljajo se izključno na bradi, neodvisno od mesečnega ciklusa. Rodila sem 2x. Mozolji so veliki, globoki, se težko stisnejo (in jih tudi ne stiskam), pojavljajo se vedno novi in novi, tako da imam brado že čisto rdečo in izmaličeno. Obraz sicer redno čistim in negujem s primerno kremo.
Kaj bi to lahko bilo?
Drugi problem, ki ga opažam zadnjem času pa so neprestano počeni kotički ustnic, ki se tudi ne pozdravijo. Pred časom sem o tem povprašala svojo splošno zdravnico, pa je bil njen odgovor zelo natančen: včasih so rekli, da to pomeni probleme z želodcem.

Hvala za odogor.
Lep pozdrav
Petra

Lep pozdrav !

Največkrat so vzrok težavam, ki jih opisujete na bradi, hormonske spremembe. v tem primeru uvedemo zdravljenje s kontracepcijskimi tabletami npr. Diane 35.
Lahko pa še prej poskusite daljšo terapijo z antibiotiki , ki so namenjeni taki obliki aken, mozoljev.
Verjetno pa je potrebna odločitev dermatologa o tem.
Kar se tiče sprememb v ustnih kotih pa je vzrokov lahko veliko: pomanjkanje vitaminov, glivice, želodec, alergije na zobne paste….

Spet problem z več vidikov.

Lep pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani doktor,
hvala za vaš odgovor. Najbolje, da se oglasim pri vas v ordinaciji in toločite terapijo. Hvala in lp,
Petra M. Senel

New Report

Close