Božič v Silli (Italija)2006
10. januar 2007
Božič v Silli (Italija) 2006
Vsakoletno božič no praznovanje v Molino Silli v Italiji, ki je potekalo od 24.-26. decembra, je tudi tokrat pustilo globok vtis. Vsako leto v božičnem
času se iz vseh koncev sveta v tej idilič ni dolini zberejo fantje in dekleta, ki so vključeni v DON PIERINOVE KOMUNE SKUPNOST SREČANJE. Tu je priložnost, da se sreč ajo z don Pierinom, s svojimi bližnjimi, sorodniki in prijatelji, da izmenjajo vtise in dobijo dodatne spobude in potrditve na svoji življenski poti.
Več tisoč zbranim nam bo v posebnem spominu ostalo prijetno druženje, č ustveno nabita atmosfera in ohrabrujoči don Pierinovi govori.
Meseci dela, ki so bili vloženi v pripravo tega dogodka so se odražali v dobri organizaciji in praznič ni okrasitvi celotnega ambienta. K slovesnemu razpoloženju so prispevali tudi ugledni gostje iz cerkvenega in politič nega življenja.
Vrhunec celotnega dogajanja je bila poleg božične polnočnice tudi zaključ na slovesnost s sveto mašo. To je bila priložnost, da se ozre na že opravljeno delo in predstavi vizijo za prihodnost. Program SKUPNOSTI SREČANJE se bo v naslednjem letu razširil tudi v Romunijo.
Letos je dobilo priznanja tristo deklet in fantov, ki so zaključili triletni program v SKUPNOSTI SREČANJE. Dvanajst takih je bilo tudi iz Slovenije. Vsem želimo veliko poguma, moč i in veselja na nadaljni življenski poti.
Živijo!
Res je božiči so vsako leto posebnega še posebej, ko vidiš koliko novih je ljudi in vidiš tiste, ki si jih spoznal lani, predlani,… ki veš da oni so doživljali komuno prav tako kot ti. Potem vse tiste lučke pa, ko te Don Pierino čaka pri hiški in ti maha, ker brez njega ne vem bi bilo malo prazno. Pol njegov govor jaz sem šele v komuni spoznala kaj je božič pomen njegov. Pol vse srečne face ki se smejijo mamice solze v očeh ki vidijo sina ali pa hčer da napreduje da spremenja tir svojega življenja. V zahvalo božiča sem vedno dobila eno dodatno moč pa hrepenenje pa tudi žalost . Hudo mi je bilo za tiste ki nimajo staršev da jih objamejo da ji9m rečejo vsel božič. Pa tud v jok sem šla ko sem gledala mao in hčer kako sta se opazovale prvo na daleč obe sta bile jezne prej ena na drugo in nista vedele katera od njiju bo naredila korak da se bota objele, nato dekle reče mami oprosti mi mama in hči sta stekle pa se objele in solze v očeh. Zato jaz obožujem don Pierina saj on nam daje tako ljubezen nas uči ljubiti, živeti….
Zato Don Pierino rada te imam in hvala ti za to kar si in kaj mi daješ.
Dominika Podlesnik