Najdi forum

Boxmark ledderfabrik

Jaz se zanimam za vaše delo.Zelo vesel bi bil če mi javite na email [email protected]

V Boxmarku Kidričevo sem bila 16 mesecev, na ‘štanci’. Delo sem pustila ker nisem mogla prenašati psihičnega pritiska nadrejenih (nisem bla edina). Zdaj delam v kavarni in sem več kot zadovoljna.

Za vse ki bi delali v Boxmarku v Avstriji kontaktirajte to firmo.
Pravkar zaposlujejo.
HTS Personalni Servis · Ihr Spezialist für Personalfragen · Slovenska ulica 17. SI – 2000 Maribor.
Tel: 02 6209 486
[email protected].

Danes sem dal odpoved v podjetju HTS Personal, kjer so nas Mariborčane lepo nasrali. Delal sem kot konj šest dni. Predstavniki HTSa nimajo pojma kam vas pošiljajo. Lepo govorijo samo da pokasirajo.

Najprej so nam obljubljali idealne pogoje dela in pošteno plačilo. Po njihovi pogodbi sem imel 790€ bruto plače + dodatke za nadurno delo itd. Bili so zelo prijazni in prav slutili smo, da pretiravajo. Šlo se jim je, da pošljejo v Boxmark čim več naivnežev. Njim je čisto vse eno kako bomo preživeli s tem hudo težko prigaranim denarjem. V Boxmarku v Avstriji imajo neto plače med 1100€ in 1250€!!! Nič več kot to! Za ta denar pa se konkretno nadelajo pri povprečni temperaturi 35 stopinj C v delavnicah, ponekod je lahko še bolj vroče. Delajo sobote, nedelje in če je treba pa še praznike. Norme so našpanane do onemoglosti. Pavze so zeeeeelo redke. Delaš kot norc v tej vročini in moraš čakati na priložnost, da lahko greš popit malo vode. Dobro, da imajo hladilnike za pijačo blizu strojev. Lahko vam še omenim, da boste 100% vlekli ali pa tišali tiste njihove “Boke” kot jih oni imenujejo. Na njih so zložene kož krav (usnja). En naložen Bok tehta približno 300kg do 400kg. Ker je premalo zaposlenih, ga premikata dva delavca ali delavki. Včasih tudi trije delavci. Noro.
Malica je od 10 minut do pol ure. Odvisno na katerem stroju delaš. Če imaš samo 10 minut malice moraš res hitro pojest sendvič v tej vročini. Kantina je čista in urejena. Topla malica je dobra in zelo poceni = 2.20€. Delovna mesta so urejena in čista. WCji so zasvinjani in zelo slabo vzdrževani. Nekateri zaposleni v Boxmarku so zelo nevljudni. Dobro, da jih je večina takih , ki so nas novince dobro sprejeli.
Glede stroškov pa naslednje:
Malica vas stane okoli 40€ mesečno.
Potni stroški iz Mb v Feldbach so okoli 300€ po delavcu. Odvisno od porabe goriva. Če vas je več toliko bolje za vas. Če pa se bi morali voziti sami k njim, pa se vam to sigurno ne izplača! Nam so na HTSu rekli, da nas bo dovolj Mariborčanov zaposlenih, da bi se kasneje lahko skupaj vozili v službo. Ta izjava je bila tako za lase privlečena, da je kar smešna. Prvi dan smo delali v istih izmenah, drugi dan pa so nas razdelili po različnih izmenah. Zaradi visokih potnih stroškov je gori le nekaj Mariborčanov.
Čas vožnje do delovnega mesta je okoli 80 minut (76 km). Priporočam navigacijo, ki ima zabeležene radarje in vožnjo po omejitvah. Vozili se boste skozi naselja in polja. Panoramska vožnja po Avstriji je zagotovljena. Lepo kaj ne?
Če delate direktno za Boxmark dobite pogodbo za 950€ bruto!
HTS pa vam ponudi samo 780€ bruto.
V bistvu vam ponudijo drobtinice.

Neto plača, ki jo boste preko HTSa dobili z vsemi dodatki je okoli 1000€.
Neto plača. 1000€
Potni stroški: 300€
Malica: 40€

Če živiš od socialne in otroškega dodatka se ti na izplača delat za ta denar v Avstriji!

Žalostno.

Upam, da sem vam razjasnil neka dejstva glede Boxmarka.

LP

Vse je res kot je zapisal kolega ki je že podal odpoved temu iskoriščevalstvu naredil konec vsa čast.
Moglo bi se le dodati da se malice ki so dolge 30 minut nadoknadijo torej tistih 30 minut treba oddelat 10 minutne pauze se ne nadoknadijo, res je da imaju hladilnike poleg stroja in to so si delavci sami kupili zato vsak nerga ko negdo novi prinese svoje reči in da v hladilnik ne da koga vpraša dogaja se da se jim vse ven zmeče kar seveda ni v redu. Delam v boxmarku vrsto let in take negativne nastrojenosti do novih delavcev ne pomnim posebno ne do lizing delavcev, sedaj slišiš na vsakem koraku kaj že spet delajo ti delavci od lizing firme……..ko pa še sami nimamo dovolj dela…. in ja čisto zares so nezaželeni od strani zaposlenih v boxmarku neprijaznost je do neba zrasla žal.

trazim posao iz Hrvatske sam -Medimurje
kontakt:[email protected]

Prošnja za delo!!! Wollsdorf Leder , BOXMARK leder , tudi druge fabrike, delal bi v proizvodnji. Nekdo ureja, zrihta delo, vkolikor mi je znano. Zato lepo prosim, da me pokličete : 068 122 852 ali pa na E-mail: [email protected]

Delal sem v letu 2015 v Feldbachu preko firme HTS Personal Servis. Delo je vredu in tudi nekateri slovenci so ok sodelavci. Vse ostalo pa je katastrofa. Odnos do novih delavcev slab, avstrijci so zvišeni čeprav ne delajo nič boljše kot mi. Starejšim slovencem gre v nos tu da delajo tam mlajši itd itd

Hale so velike, vendar proti zimi je grd prepih pri vratih in je kritično delat v pulovru ter s kapuco, ker v notranjosti hal pa zna bit 50 stopinj… premikaš pa se dostikrat, ker se prevažaš usnje iz ene točke na drugo.
Zrak je slab, smrdi po kemikalijah in kožah.

Če vas ne moti dolga vožnja in odnos ljudi potem delajte tam, ampak jaz ne grem tja delat več pa če mi dajo 2000€ plače.

Posredniške firme kot so npr HTS Personal servis iz maribora pa so čisti cigani. Ne plačujejo prispevkov in zamujajo s plačami ter lažejo z razlogi za neplačila (problemi z računalniki,…)

Vprasala bi kaki so pogoje in ce sploh zaposlijo Hrvate …sem Hrvatica in mam tekstilno šolo ,,,izkusnje 2 leti v šivaje

Objava čaka odobritev

New Report

Close