Boxmark ledderfabrik
V Felbach-u delam….. ni neke razlike fedbach ali jenersdorf uprava je ista sedež je v feldbachu.
Trenutno je malo manj dela (tako kot je vsako leto po novem letu) in ni govora da bi se zaposlovalo nove delavce, je v planu nova linija za špananje ledra in se že govori da takrat bodo zaposlovali kdaj bo to je ???. lahko je hitro lahko se zavleče v poletje firma se veća gradila se bo nova hala itn. itn.
ko se bo kaj vedelo se oglasim tukaj.
Lp.
Tudi mene zanima delo v boxmarku. Poslala sem jim online prijavo za delo in jim posredovala vse potrebne dokumente. Zanima me v kakšnem času odgovorijo na prijave za delo in če sploh odgovarjajo? Ker je od tega zdaj že minilo skoraj mesec dni in odgovora še nisem dobila. Po drugi strani pa spet slišim, da je baje postopek zaposlovanja enak kot pri nas, da zaposlujejo samo preko poznanstva-ali bom imela res večje možnosti če prosim kolega da odnese mojo prošnjo na upravo?
Zelo dobro razumem nemški jezik, sem zelo delavna in tudi visoko izobražena. Tako da ni nekih ovir, da me nebi mogli zaposliti.
Tu visoko izobraženi nimajo na žalost prednosti,ker je večina folka znotraj z osnovno ali 3 letno šolo,osebno jih poznam kar nekaj.Da pa bi kandidirala za kakšni višji položaj pa je misija nemogoče,ker bolj ko ne zaposlujejo samo avstrijce,kar je razumljivo saj je treba poskrbet najprej za lastne državljane.Za težaška dela pa jemljejo slovence,ker je avstrijcem to delati pod častjo,ker roko na srce,je izplačilo včasih celo nižje od 1000eur.Tako,da,če že hočeš probati tam navedi,da nimaš nobene izobrazbe,že drugače bi ti jo avstrijci težko priznali saj jih grdo rečeno boli katero stopnjo imaš ipd.Poleg tega za delo za strojem ne rabiš biti ne vem kako izobražena oseba.Je pa dobro,da znaš nemško to je pa res velik plus in imaš kar lepe možnosti,da ti uspe.Lahko pa probaš visoko izobrazbo unovčit v boxmarku v kidričevem,tam baje zadnje čase veliko povprašujejo po visoko izobraženih kadrih s smeri tekstilstva,strojništva,ekonomije ipd..Znanec ima faks z obramboslovja pa dela v upravi v kidričevem,tako,da res dajo možnost.Lep pozdrav in vso srečo
Ja saj vem da avstrijci ne gledajo na izobrazbo, zato sem poslala ponudbo za delo v proizvodnji in sem tudi napisala, da mi ni težko poprijeti za kakršno koli delo. Me pa malo skrbi ker mi še nič niso javili…
Bom pa vsekakor pisala tudi v Kidričevo-mogoče bo tam kaj več sreče:) Hvala za nasvet 🙂 Lep pozdrav
mogoče da so že nekateri izbrani kajti gre prek vez na žalost.
da bi se že uvajali v delo to ne drži. ne še.
Res je še polno drugih firm žal vse zaposlujejo prek lizing firme kar pa tudi ni vedno slabo.
Je skor da bolj kot boxmark kar se plač tiče saj v boxmar firmi so daleč najslabše plače v avstriji.
In ker v bodoče nimamo več posebne olajšave pri dohodnini je vredno razmišljat o drugih firmah in boxmark dat na stranski tir.