Pozdravljeni,
stara sem 28 let in opažam, da imam na čelu in med obrvmi že kar opazne gube, najbrž izrazne, ker se npr. pri govoru kar precej pačim, mrščim, gubam čelo ipd. Zanima me, če bi bil botox primeren zame (tudi v smislu, da se tega odvadim, pa seveda tudi za boljši videz), kakšne so cene takega posega, možni zapleti,…
Zanima me tudi, kateri so kozmetični preparati s podobnim učinkom (kot ste enkrat pisali neki gospe o gubah okrog oči).
Hvala in lep pozdrav,
Katarina
Živijo
Z botoksom (toxin botulinusa) začasno ( za nekaj mesecev do pol leta omrtvino mimične miošice) gube tako začasno izginejo. Učinek se v polni meri pojavi v prvih dneh po injekciji in traja praviloma več mesecev.
Cena posega je od 23 do 50 tisoč sit odvisno od trajanja Tej ceni je potrebno prišteti še ceno preparata, ki je med 65 in 70 tisoč sit za 500 IE (količina ki navadno zadošča za en tretman obraza).
Kozmetičnih preparatov spodobnim učinkom ni Saj gre za izjemno močan strup, ( v zelo veliki razredčini)ki ga je dovoljeno uporabljati le v zdravstvenih ustanovah.
Plitvejše gubice se da uspešno zdraviti tudi z lasersko terapijo globje pa omiliti z vbrizgavanjem medicinskih polnil. Naprimer Aquamid, hialuronska kislina…)
Lep pozdrav
aleš